david popovici Michael Phelps record mondial Alte sporturi

Michael Phelps, la picioarele lui David Popovici: "E singura persoană de pe planetă care poate face asta"

David Popovici a avut un an 2022 de excepție, reușind să stabilească un nou record mondial în proba de 100 m liber.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 19:03
Data actualizarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 19:26

Michael Phelps (37 de ani) a avut cuvinte de laudă despre prestațiile înotătorului român, mărturisind că David Popovici este capabil să stabilească un nou record mondial și în proba de 200 m. În prezent, Paul Biedermann (36 de ani) este cel care are cel mai bun timp al cursei, stabilit în 2009.

Câștigător a 28 de medalii olimpice în carieră (23 de de aur, 3 de argint și 2 de bronz), Michael Phelps a vorbit în termeni apreciativi despre evoluțiile românului. 

"Dacă există vreo persoană pe planetă care să scoată un timp de sub 1 minut și 42 de secunde la 200 de metri liber, aceea este David Popovici. Puștiul ăsta a scos 46.9, 47.0, 47.0, 47.1, 47.1 și 47.2 la probele de 100 de metri liber susținute în acest an. Țin cont de astfel de lucruri.

Să vezi pe cineva înotând atât de eficient precum o face el... are o mișcare foarte bună. E doar o chestiune de timp până când el va deveni și mai puternic și va înota și mai repede", a declarat americanul pentru NBC Sports. 

Ce părere are Cesar Cielo despre viitorul lui David Popovici

Cesar Cielo Filho, fostul deținător al recordului mondial la 100 m liber, a avut același tip de discurs despre înotătorul român, după cursa spectaculoasă de la Roma. 

"Wow, Popovici a bătut recordul mondial, știam că până la urmă se va întâmpla, dar s-a petrecut în mod diferit decât m-aș fi așteptat. Credeam că va fi la un Campionat Mondial sau la Jocurile Olimpice. Și mai cred că Dressel ar fi avut o șansă mare să doboare recordul în 2020. A fost la cel mai bun nivel al lui în 2019, iar dacă nu ar fi venit coronavirusul ar fi reușit la Jocurile Olimpice în 2020.

Partea cea mai înfricoșătoare este aceea că David are mult loc de a se îmbunătăți, este o adevărată nebunie. Începând cu startul, nu spun că e rău, dar poate progresa acolo, să fie mai exploziv în viitor. Va lucra probabil mai mult la sală, are doar 17 ani, va și crește în mod natural, să nu uităm acest aspect foarte important. Va fi mai puternic, structura lui corporală va fi diferită în următorii doi-trei ani. E clar că va mai câștiga ceva timp de la start și de la perete numai din acest motiv.

Știu atât de bine cât de greu și câtă muncă este la mijloc pentru a face lucrurile să pară ușoare din exterior. Iar privindu-l pe el îți dorești să înoți la fel. Este atâta armonie în felul în care atacă apa, totul este acolo, picioarele bat, sprijină poziția corpului, generând propulsie. Ne dă lecții gratis de înot ori de câte ori urmărim o cursă de 100m liber a lui", a explicat celebrul înotător. 


David Popovici, AUR și la 100 m liber după o cursă autoritară! Ultima zi a CM de juniori din Lima (LIVE pe VOYO) pe www.sport.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies