Campionatul Mondial de natatie Anita Alvarez FINA Sporturi

Înotătoarea care a leșinat în bazin nu mai poate concura la Budapesta! Răspunsul FINA + Reacție dură  a șefului medicilor 

Anita Alvarez (25 ani) a fost aproape de tragedie la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2022, 16:15
Data actualizarii: Vineri 24 Iunie 2022, 16:16

Înotătoarea americană a leșinat în timpul probei individuale de la înot artistic, iar antrenoarea sa a fost nevoită să se arunce în piscină pentru a o scoate la suprafață. Anita și-a revenit și a cerut permisiunea pentru a concura vineri, la proba pe echipe, însă FINA nu a permis înscrierea ei, informează cotidianul AS

Echipajul medical din Statele Unite și-a dat acordul pentru ca Anita să evolueze în proba de vineri, însă cu doar trei ore înainte de startul competiției oficialii FINA au luat legătura cu delegația SUA pentru a transmite că înotătoarea nu a primit acordul să participe. 

Reacție dură a șefului medicilor de la Campionatul Mondial: „Probabil nu e pentru ea!”

Deși nu s-au primit explicații în urma momentului în care Anita Alvarez a leșinat, Bela Merkely, șeful departamentului de servicii medicale de la Campionatul Mondial din Budapesta, a vorbit folosind cuvinte dure după incidentul cu înotătoarea americană. 

„Există diferite tipuri de sportive, unele tolerează bine modul în care variază cantitatea de oxigen și dioxid de carbon. Însă unele dintre ele sunt mai sensibile. Ea este una dintre ele, probabil sportul acesta nu este pentru ea”, a declarat Merkely. 

Delegația SUA a fost nevoită să găsească o înlocuitoare în mai puțin de două ore, care să învețe exercițiul. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!