David Popovici, o nouă medalie de aur! Record personal stabilit de român!

david popovici medalie de aur Vlad Stancu Alte sporturi David Popovici / Foto - Getty Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 19 Aprilie 2024, 20:45
Data actualizarii: Vineri 19 Aprilie 2024, 22:59

David Popovici continuă să domine în înot, obținând un alt titlu național la Campionatele Naționale de la Otopeni.

De data aceasta, el a câștigat cursa de 400 de metri liber, încheind-o într-un timp impresionant de 3:47,54. Acest rezultat este cel mai bun din cariera sa în această probă.

Aurul lui Popovici vine după victoriile anterioare la probele de 100 de metri și 200 de metri liber la aceeași ediție a campionatului național. În finala probei de 400 de metri liber, el l-a întrecut pe Vlad Stancu, celălalt înotător român calificat la Jocurile Olimpice.

  • David Popovici / Foto - Gabriel Chirea

Popovici și Stancu, cap de serie

David Popovici și Vlad Stancu, care au avut cele mai bune timpi în seriile probei, se vor întâlni în finala A, fiind poziționați unul lângă celălalt. Acest lucru promite să fie o confruntare interesantă între cei doi sportivi români talentați.

În ciuda faptului că nu înoată frecvent proba de 400 de metri liber, David Popovici a demonstrat încă o dată abilitățile sale remarcabile în apă. El a urcat și în topul sezonului la 200 de metri liber, ocupând acum locul șapte cu timpul său din această competiție.

Pentru Popovici, aceste victorii sunt un pas important în pregătirea pentru Jocurile Olimpice, iar el are planuri de a mai participa la două competiții înainte de evenimentul major din vara acestui an.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!