"Boala" care face ravagii printre barbatii care practica bodybuildingul! "Unul din zece ajunge sa sufere de asa ceva"
9 2018 18:38

"Boala" care face ravagii printre barbatii care practica bodybuildingul! "Unul din zece ajunge sa sufere de asa ceva"

Tot mai multi oameni aleg sa isi dedice macar o mica parte din timpul liber pentru a merge la sala, cu scopul de a se mentine in forma. In Romania, fenomenul a luat o amploare tot mai mare in ultimii ani.

Bate Cupa la PRO X! Miercuri, 18:30 Hermannstadt - Steaua! Joi, 20:30 Craiova - Dinamo

Marti, 6 martie, in direct la PRO TV: PSG - Real Madrid! Bucurati-va de fotbal!

Un fenomen in plina ascensiune si in Romania, "mersul la sala" vine si cu anumite pericole, avertizeaza doctorii.

O initiativa laudabila, sportul practicat in salile de forta ajuta la pastrarea unui corp sanatos. Exista, insa, cazuri mai putin fericite, care vin cu depresie, abuz de substante ilegale si chiar tendinte suicidale.

Doctorii spun ca bigorexia a ajuns sa afecteze unul din zece barbati in tarile dezvoltate, una dintre acestea fiind Marea Britanie.

Ce este bigorexia?

Bigorexia sau dismorfia musculara reprezinta o afeciune care ii face pe practicantii bodybuildingului sa se perceapa ca fiind mici ori slabi, in ciuda faptului ca ei au muschii dezvoltati. Este, practic, setea de nesatisfacut a practicantilor acestui sport de a deveni cat mai mari.

Manifestata in majoritate la barbati, bigorexia vine cu stari depresive si tendinta de a abuza de substante care sa dezvolte si mai mult muschii. In unele cazuri s-au inregistrat chiar tendinte suicidale.

Ce cauzeaza aceasta afectiune?

Specialistii spun ca bigorexia ar putea fi o afectiune genetica sau ar putea fi cel mai probabil cauzata de un dezechilibru chimic la nivelul creierului. Pe de alta parte, psihologii spun ca anumite experiente traite de-a lungul vietii pot duce la dezvoltarea ei. Barbatii care au suferit traume in copilarie sau au fost abuzati sunt cei mai predispusi.

Cum se trateaza?

Cel mai frecvent, cei care ajung sa sufere de asa ceva au nevoie de un psiholog, care sa ii faca sa accepte realitatea. Aceea ca trupurile lor sunt deja indeajuns de mari, iar muschii lor indeajuns de umflati.

Alte scheme de tratament vin cu medicamente antidepresive.5 comentarii
 • 10 2018
  Aol Oh vai, saracutii de ei :(. Cand se uita-n oglinda intra-n depresie. Sa mai spuna cineva ca nu ne-am pisdificat, barbatii....
 • 10 2018
  ADN Stire COPY PASTE de pe wikipedia...
 • 9 2018
  dann Muschii cât franzela, creierul cât chifla ! ..ce-i asa de greu de înteles?,...
 • 9 2018
  D0an Acum facem bodybuilding nu culturism.e bine...
 • 9 2018
  l S-a inventat o denumire noua pentru idiotenia obsinuita?...
BRAT