Marte planeta Virale

VIDEO Minute de TEROARE pe planeta Marte! Clipele DECISIVE in care totul poate fi DISTRUS in cateva secunde. Cand are loc MISIUNEA

Americanii de la NASA au realizat o simulare a viitoarei expeditii pe Marte, misiune extrem de periculoasa programata la 18 februarie 2021.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Decembrie 2020, 15:33
Data actualizarii: Marti 29 Decembrie 2020, 15:37

Obiectivul este culegerea de informatii esentiale de pe Planeta Rosie cu ajutorul dispozitivului (rover) Perseverance, o aparatura performanta capabila sa reduca viteza de la 20.000 de kilometri pe ora la numai 3 kilometri pe ora (printr-o parasuta supersonica) in momentul atingerii solului, in zona craterului Jezero.

Oficialii de la NASA precizeza insa ca partea finala a misiunii este foarte complicata, caracterizand-o astfel cu expresia de "7 minute de teroare pe Marte", perioada de timp in care orice se poate intampla, inclusiv distrugerea totala a echipamentului, unul in care s-a investit sute de milioane de euro.

Cea mai importanta parte a aterizarii se av produce la o inaltime de 2 kilometri fata de Marte, prin desprinderea din capsula spatiala a unui vehicul cu roti care urmeaza sa-si faca treaba de cercetare.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies