Speranța fotbalului englez, obligată să se retragă la 21 de ani din cauza cocainei și alcoolului: „Mă mir că încă sunt în viață!” 

Billy Kenny alcool Cocaina Everton Virale Billy Kenny
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Martie 2023, 18:00
Data actualizarii: Miercuri 22 Martie 2023, 18:03

Billy Kenny a vorbit despre dependența de cocaină și alcool care i-a încheiat cariera. 

Billy Kenny (49 ani) a fost promovat la prima echipă a lui Everton în 1992. Văzut ca o mare speranță a fotbalului englez, britanicii l-au numit viitorul Paul Gascoigne (55 ani). Însă, acesta avea să-și încheie cariera profesionistă de fotbalist după doar doi ani de la debut, spre mirarea tuturor. 

Dependența de alcool și cocaină i-a încheiat cariera 

Ulterior, Billy Kenny a mărturisit că din cauza consumului excesiv de cocaină și alcool a renunțat la fotbal. Viciul a continuat și după ce s-a retras, luptându-se cu cele două două dependențe timp de 25 de ani. 

„Nu băusem în viața mea o bere până să fiu promovat la prima echipă a lui Everton. Nu făceam asta înainte. Simțeam că trebuie să să mă comport ca atare ca să fac parte din lotul echipei mari, pentru că eram doar un copil. 

Din momentul în care am fost promovat în lotul echipei mari, am început să consum alcool și cocaină. Asta s-a întâmplat timp de 25 de ani, fără să fac măcar vreo pauză. Sunt surprins că încă sunt în viață. 

Obișnuiam să mă trezesc, să beau timp de două-trei zile, după aceea dormeam timp de două zile, mâncam mâncare chinezească și o luam de la capăt”, a declarat Billy Kenny pentru Liverpool Echo.

Billy Kenny și noua lui viață 

Fostul fotbalist a mărturisit că s-a simțit rușinat pentru situația dificilă în care și-a pus părinții. Tot cu ajutorul celor dragi a reușit să scape de dependență, iar în prezent dorește să-și ofere ajutorul celor care au nevoie.  Mai mult, decesul mamei sale l-a inspirat pe Billy Kenny să-și scrie povestea, iar Ian Salmon a transformat-o într-o piesă de teatru care va fi pusă în scenă la Royal Court Theatre din Liverpool.  

„Cel mai rău pentru mine a fost să-mi pun pe mama și pe tata să treacă prin asta. Am fost un egoist notoriu. Nu-mi doream decât alcool și droguri.

Acesta este cel mai mare regret al meu și nu dispare – ce le-am făcut mamei și tatalui. Tatăl meu nu a putut ieși din casă ani de zile pentru că se simțea rușinat și era întrebat despre mine oriunde mergea: 'Billy e bine?” A murit?'.

Trebuie să fi fost mama mea care mi-a dat putere pentru că nu am putut să o fac singur. Nu ți-aș putea spune, stând aici, cum am făcut-o.

Am și zilele mele proaste, în care trebuie să trag din greu pentru a rămâne sănătos și treaz. Dar viața pentru mine în momentul de față este minunată. Sunt treaz și e grozav.

Sunt conștient de unde am greșit când eram mai tânăr acum și sunt multe care pur și simplu nu erau eu. Văd acum că aveam nevoie de ajutor, dar ajutorul nu a fost acolo pentru mine. I-am promis tatălui meu câ într-o zi o să fie iar mândru de mine. Mă bucur că acest lucru s-a întâmplat”, a mai spus Billy Kenny.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!