Chris Froome Lance Armstrong Turul Frantei

Froome se jura ca nu fura! Reactia dupa parcursul fabulos din ultima etapa: "Lance Armstrong a trisat, eu nu trisez"

Chris Froome, liderul Turului Frantei, a respins categoric suspiciunile de dopaj la adresa sa dupa sosirea impresionanta de pe muntele Ventoux

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 15 Iulie 2013, 13:07
Data actualizarii: Luni 15 Iulie 2013, 13:08

La sosirea de duminica, din etapa a 15-a, un jurnalist norvegian i-a spus lui Froome ca este tot mai des comparat cu Lance Armstrong, britanicul afirmand ca ia acest lucru ca pe un compliment.

Insa intr-o conferinta de presa, Froome a revenit asupra acestei teme si a mentionat ca el nu este un trisor. "Nu am spus niciodata ca sunt onorat, am spus ca o iau ca pe un compliment pentru ca el a castigat aceste curse. Sa fiu comparat cu Lance... Lance a trisat, eu nu trisez. Punct!"

"Mi se pare trist ca a doua zi dupa cea mai mare victorie din cariera mea sa vorbesc despre dopaj. Am petrecut saptamani departe de casa pentru a ma antrena, am muncit mult... Si sunt acuzat ca sunt un trisor si un mincinos, nu este frumos."

"Stiu ca m-am antrenat foarte mult pentru a ajunge aici. Stiu ca rezultatele mele sunt rodul determinarii mele, a fost o adevarata lupta pentru a ajunge unde sunt. Am sprijinul unei echipe fantastice. Toate aceste lucruri au condus la reusita. Oamenii pot vorbi de alte lucruri, eu nu pot, nu stiu nimic de aceste lucruri. Stiu ce am facut si sunt mandru", a adaugat rutierul britanic.

Dupa victoria de pe muntele Ventoux, Chris Froome are un avans de patru minute si 14 secunde fata de ocupantul locului doi, olandezul Bauke Mollema.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies