Spaniolii se uita la el ca la un MAGICIAN: a luat Sevilla din Liga a II-a si a facut-o regina in Europa! Cine este omul care a venit la Bucuresti pentru Rusescu:

Autor: Sport.ro
Joi 13 Iunie 2013, 18:05

	Spaniolii se uita la el ca la un MAGICIAN: a luat Sevilla din Liga a II-a si a facut-o regina in Europa! Cine este omul care a venit la Bucuresti pentru Rusescu:

Ramon Rodriguez "Monchi" a negociat la Bucuresti transferul lui Raul Rusescu la Sevilla.

Ramon Rodriguez Verdejo, sau, mai simplu, "Monchi" - acesta este numele directorului sportiv de la Sevilla care a venit astazi la Bucuresti pentru a negocia transferul lui Raul Rusescu.

Prieten bun cu Ilie Dumitrescu, din vremea in care cei doi au evoluat impreuna la FC Sevilla (1995), "Monchi" este vazut ca un adevarat 'magician al fotbalului' in Spania.

Cariera de fotbalist nu a fost deloc spectaculoasa, insa adevarata poveste de dragoste dintre "Monchi" si Sevilla a inceput abia in 2000, cand fostul portar de pe Sanchez Pizjuan si-a pus ghetele in cui si a imbracat costumul de oficial.

"Monchi" a fost numit director sportiv in anul 2000, intr-un moment extrem de delicat pentru club - echipa juca in Segunda Division, iar perspectivele erau sumbre.

Odata instalat in birourile de pe Sanchez Pisjuan, Monchi a avut doua directii majore - academia de juniori si departamentul de scouting.

A luat-o de la zero, si in doar cativa ani a reusit sa puna bazele uneia dintre cele mai performante academii de fotbal din Spania.

De la juniorii clubului Sevilla au rasarit jucatori ca Antonio Reyes, Sergio Ramos, Diego Capel, Jesus Navas sau Antonio Puerta.

Unii au plecat pe sume importante de la club, altii au ramas si au ajutat la ascensiunea formidabila a echipei din ultimii 10 ani.

Acum, academia de fotbal a clubului Sevilla este una dintre cele mai productive scoli de fotbal, avand legitimati peste 400 de jucatori in 22 de echipe la toate categoriile de juniori.

Pentru departamentul de scouting, "Monchi" a reusit sa creeze o retea de 700 de scouteri colaboratori pe tot Globul. Scopul principal este ca acesti oameni sa gaseasca jucatorii cu potential inaintea oricarui alt club.

Pe aceasta filiera au fost adusi la Sevilla jucatori ca Daniel Alves, Julio Baptista sau Luis Fabiano, toti pe sume relativ mici.

De la instalarea noului director sportiv, FC Sevilla a cunoscut o ascensiune spectaculoasa.

De la clubul care evolua in liga secunda, la super echipa care a cucerit de doua ori Cupa UEFA, o Supercupa a Europei si doua cupe ale Spaniei, Sevilla s-a transformat cat ai spune "Monchi".

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
2020, un an negru. Câte mii de români ar fi murit de Covid fără să se ştie
BRAT
Modifică setările cookies