Povestea INCREDIBILA a fotbalistului care a invins cancerul de doua ori si a salvat echipa de la retrogradare! Cine este si cu ce se ocupa acum

Joe Thompson are o poveste de viata impresionanta.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Martie 2019, 17:36
Data actualizarii: Joi 05 Septembrie 2019, 16:36

Joe Thompson este fotbalistul care a reusit sa invinga de doua ori cancerul, sa inscrie golul cu care si-a salvat echipa de la retrogradare si sa devina speaker motivational pentru oamenii de afaceri.

Fostul fotbalist a fost diagnosticat in 2013 cu cancer limfatic, cand evolua pentru Tranmere Rovers. Dupa sase luni de chimioterapie nu a mai fost capabil sa mearga, forma lui fizica fiind extrem de afectata. Nu a renuntat si s-a intors pe teren in 2014, insa la o alta echipa: Bury.

A mai jucat pentru Wrexham, Southport si Carlisle United, iar in 2016 s-a intors la echipa la care a inceput fotbalul, Rochdale. In martie 2017 a fost diagnosticat din nou cu cancer si a trebuit sa se gandeasca ce va face daca nu va mai fi capabil sa joace fotbal.

"Sa fiu sincer, dupa ce am reusit sa ma vindec a doua oara, m-am gandit ce voi face dupa ce renunt la fotbal. La inceput am facut ce face orice fotbalist tanar. Nu aveam stabilitate financiara, nu am economisit atat cat ar fi trebuit. Cand esti tanar crezi ca aceste lucruri sunt plictisitoare, dar trebuie sa fii pregatit pentru orice, asa ca am facut tot posibilul sa nu ma mai aflu in acea situatie", a declarat Joe Thompson pentru The Sun.

Thompson a scris o carte pe care a lansat-o in 2018, numita "Darkness and Light" si a decis sa impartaseasca din experienta sa cu cat mai multe persoane. A devenit speaker motivational si lucreaza de cele mai multe ori cu oameni din mediul de afaceri.

 

"Am vorbit in public de mai mult ori de cand m-am retras, iar pentru mine mesajul este universal. Este vorba de rezistenta, puterea de a nu renunta si a crede in continuare. Morala povestii este mai presus de fotbal si poate fi aplicata in orice imprejurare. Din nefericire, multa lume sufera de cancer, iar asta a facut parte din viata mea in ultimii cinci ani.

"Oamenii care sufera sau au suferit de cancer mi-au spus ca au citit cartea mea in timp ce erau in spital, ceea ce ma face fericit, sa stiu ca povestea mea ajunge la multa lume. A fost dificil pentru mine sa scriu aceasta carte. Ironic, in fotografia de pe coperta cartii arat mai rau ca niciodata, dar probabil cel mai fericit, entuziasmat si usurat om de pe planeta", a dezvaluit fostul fotbalist.

Thompson a decis sa se retraga din fotbal in 2019, chiar la echipa la care a inceput fotbalul, Rochdale. Ca povestea sa fie completa, Joe si-a salvat echipa de la retrogradare chiar la ultimul sau sezon. El a venit de pe banca si a inscris golul victoriei in meciul cu Charlton, scor 1-0, rezultat ce a mentinut echipa in liga a 3-a engleza.

 

"Acela a fost punctul culminant al calatoriei si de aceea am putut sa ma retrag din fotbal, fiind mandru de ceea ce am realizat in cariera. Probabil as fi putut juca la un nivel mai inalt, dar am avut multe obstacole pe care nu multi le vor experimenta in viata", a concluzionat Joe Thompson.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies