True Story

Povestea FANTASTICA a sportivului care a ales 100.000 de dolari, dar a pierdut 8.6 MILIARDE! De ce a facut aceasta alegere

A fost unul dintre cei mai importanti jucatori din lume in urma cu 40 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Iulie 2018, 12:10
Data actualizarii: Miercuri 18 Iulie 2018, 12:18

Spencer Haywood, in varsta de 69 de ani, este un fost baschetbalist american care a jucat atat in American Basketball Asociation(ABA), cat si in National Basketball Asociation(NBA). Numele de Spencer Haywood nu este foarte cunoscut in zilele noastre, desi fostul pivot era unul dintre cei mai importanti jucatori de baschet in anii 70-80.

Haywood este cunoscut ca fiind omul care a schimbat fata NBA-ului pentru totdeauna, fiind primul jucator care nu termina colegiul si care devine baschetbalist profesionist. Dar, acesta este cunoscut si pentru faptul ca a refuzat actiuni la compania Blue Ribbon Sports, cunoscuta astazi drept Nike. Mai exact, acestuia i s-a propus un contract de sponsorizare intre el si BRS, primind la schimb fie 100.000 de dolari pe loc, fie actiuni de 10% la compania care va deveni Nike in 1971. Bineinteles, americanul a ales suma de bani pe loc, insa daca ar fi luat actiunile, astazi ar fi valorat 8.62 miliarde de dolari. Ca o mica comparatie, averea lui Michael Jordan este de „doar” 1.65 miliarde de dolari.

Dar, daca luam fiecare pas din viata lui Spencer, vom intelege de ce americanul a ales astfel.

Spencer Haywood s-a nascut in Silver City, Mississippi, pe o plantatie de bumbac. Tatal sau a murit cu doar patru zile inainte ca fiul sau sa se nasca, iar mama sa era doar o simpla sclava pe plantatie, care s-a intors la munca dupa doar cateva zile dupa ce a nascut. La varsta de patru ani, Spencer, ca si mama lui, avea propriul sac in care aduna bumbacul. „Faceam doi dolari pe zi, culegeam de dimineata pana seara intr-un sac ce se adunau 45 de kilograme de bumbac. Uram ceea ce faceam”, spunea Haywood intr-un interviu.

Vezi toata povestea pe IonAlexandru.ro

Modifică setările cookies