Cupa Mondiala 2018

Ce poveste! Arbitrul delegat la finala Cupei Mondiale a fost actor si are pagina pe IMDB!

Nestor Pitana a fost delegat sa arbitreze finala Cupei Mondiale, Franta - Croatia.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018, 14:25
Data actualizarii: Vineri 13 Iulie 2018, 14:48

Arbitrul argentinian Nestor Pitana a fost delegat sa arbitreze finala Cupei Mondiale, acesta fiind al 5-lea meci pe care Pitana il conduce la centru la Mondialul din Rusia.

Nestor Pitana are 43 de ani, 1.92m, a fost actor de film, iar turneul din Rusia este al doilea Mondial la care argentinianul este prezent, dupa cel din 2014. In urma cu patru ani, in Brazilia, Pitana a arbitrat patru partide.

  • Ce poveste! Arbitrul delegat la finala Cupei Mondiale a fost actor si are pagina pe IMDB!

Centralul argentinian este omul care a arbitrat si meciul de deschidere de la Cupa Mondiala, intre Rusia si Arabia Saudita. Tot el a arbitrat si sfertul de finala dintre Franta si Uruguay, castigat de francezi cu 2-0.

A fost actor de film

Nestor Pitana este o prezenta aparte pe teren. Statura, dar si gesturile sale impun respect. Miscarile argentinianului sunt inspirate parca din cealalta mare pasiune a lui - actoria.

Pitana a debutat in industria cinematografica la varsta de 22 de ani, intr-un film celebru in Argentina, "La Furia" (1997).

A jucat atunci rolul unui gardian de inchisoare.

"La Furia a fost filmat in regiunea mea, s-a facut un casting si am mers sa imi incerc norocul. Aveam 22 de ani. Mi-au spus ca sunt potrivit pentru rolul de gardian. Mi-a facut mare placere sa filmez alaturi de Diego Torres (actorul principal)", a povestit arbitrul.

Nestor Pitana, cel mai bine cotat arbitru de pe continentul american, care are si profil pe IMDB, era in carti si pentru a arbitra finala din 2014, dar acest lucru a fost imposibil, pentru ca Argentina s-a calificat atunci in finala.

Modifică setările cookies