Povestea INCREDIBILA a pustiului descoperit in pestera din Thailanda! Cum i-a lasat MASCA pe salvatori

Adul Sam-on Thailanda Stiri Povestea INCREDIBILA a pustiului descoperit in pestera din Thailanda! Cum i-a lasat MASCA pe salvatori
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Iulie 2018, 18:35
Data actualizarii: Vineri 13 Iulie 2018, 18:37

Povestea echipei de fotbal din Thailanda salvata dupa 17 zile petrecute in captivitate intr-o pestera a impresionat milioane de oameni. 

La fel de impresionanta e si povestea unuia dintre tinerii jucatori care a tinut legatura tot timpul cu salvatorii.

Adul Sam-on are 14 ani si era singurul care stia limba engleza. El a comunicat tot timpul cu oficialii care faceau eforturi sa salveze intreaga echipa din pestera.

Adul e un refugiat din Myanmar, abandonat de parintii sai. La 14 ani, el vorbeste 5 limbi straine si a jucat un rol vital in salvarea intregii echipe.

Pe langa engleza, Adul vorbeste thailandeza, burmeza si chineza si merge la scoala regulat de la varsta de 7 ani in ciuda statutului de refugiat. El a fost parasit de parinti, dar are o viata normala. Pe langa pasiunea pentru fotbal, Adul canta la pian si chitara si ia note bune la scoala. "E un baiat extraordinar. Atat la scoala cat si la alte activitati, muzica sau sport. A adus mai multe medalii pentru scoala noastra", a declarat directorul scolii in care invata. 

"Ce zi e asta? Mi-e foame", a fost prima reactie a lui Adul in momentul in care salvatorii au reusit sa ajunga la el. Pustii din Thialanda si antrenorul lor primesc acum tratament in spital. Cluburi din toata lumea i-a invitat sa asiste la meciuri, iar FIFA i-a chemat la finala Cupei Mondiale de duminica. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!