Simona Halep Tenis WTA Tenis

„Va fi o răsturnare de situație!” Francezii au anuțat planul de apărare pregătit de avocații Simonei Halep

Simona Halep este în momentul de față suspendată din tenis, după ce în luna octombrie a acestui an a fost informată că a fost depistată pozitiv la testul antidoping.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Decembrie 2022, 21:40
Data actualizarii: Marti 27 Decembrie 2022, 21:40

Jurnaliștii francezi scriu că avocații româncei vor prezenta documente care să o disculpe pe sportivă, ceea ce va reprezenta, cu siguranță, o răsturnare de situația față de cum a fost privit cazul la început.

„Obiectivul avocaților Simonei este să prezinte documente care o vor disculpa pe jucătoarea română și îi vor permite să apeleze la un wild card pentru Australian Open, care începe pe 13 ianuarie.

Dacă se va întâmpla asta, va fi o răsturnare de situație în acest caz în care Simona a susținut mereu că este nevinovată”, notează cei de la We Love Tennis.

Halep, testată pozitiv la roxadustat

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, în octombrie, prin intermediul rețelelor de socializare că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

„Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele”, a scris Halep, fost lider mondial, în reţeaua de socializare amintită.

„În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală”, a mai spus Halep.

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa: „Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani”.

Halep a fost testată pozitiv la US Open, acolo unde a fost învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!