Victor Hanescu Simona Halep dopaj Simona Halep roxadustat Tenis WTA Tenis

Cum crede Victor Hănescu că a consumat Simona Halep substanța interzisă, pentru care a fost suspendată

Victor Hănescu a vorbit despre situația delicată a Simonei Halep, după testul anti-doping eșuat la New York. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Decembrie 2022, 12:30
Data actualizarii: Luni 26 Decembrie 2022, 12:30

Victor Hănescu, fost număr 26 ATP s-a pronunțat despre situația Simonei Halep, suspendată provizoriu din circuitele ITF și WTA, în urma testului anti-doping eșuat la US Open.  

„Mi-e greu să spun ce se va întâmpla. Dar pot să spun că Simona, după cum o cunosc, nu cred că ar fi făcut ceva în mod intenționat. Cred că a fost ceva accidental sau a profitat de neatenția ei. Sau cineva a vrut să-i facă rău, pe varianta asta aș merge.

Nu știu ce va urma, pentru că nu am trecut prin așa ceva, nu știu cum se judecă astfel de cazuri,” a declarat Victor Hănescu în podcastul Business Philosophy

Victor Hănescu anticipează un viitor cu mai mulți juniori de tenis în România

„Cred că și Simona a contribuit la această dezvoltare a tenisului feminin. A fost un exemplu pentru aceste fete, și-au dat seama că se poate, se antrenau cu ea.

Ajungând pe locul 1 mondial, le-a arătat că se poate mai mult. A fost ca un motor pentru tenisul feminin. Acum trecând prin perioada asta dificilă cu suspiciunea de dopaj, zic că lucrurile trebuiesc clarificate. Trebuie să știm exact ce se întâmplă acolo, care a fost adevărata situație și ce decizii se vor lua.

Dar eu cred că lumea tot va veni către tenis, cu tot ceea ce a reușit Simona, ceea ce au reușit sportivii români în ultimii ani în tenisul românesc. Cred că este motivant pentru părinți să-și trimită copiii către tenis,” a adăugat Victor Hănescu. 

Victor Hănescu explică diferența dintre Roger Federer și Rafael Nadal

„Nadal mi s-a părut cel mai natural. Mai simplist, într-un fel, dar natural. Saluta, vorbea cu tine, te întreba 'ce mai faci?'. Federer mi s-a părut că lucrurile erau învățate. Le făcea, cumva, dintr-o idee de a părea perfect. Poate greșesc, dar așa am perceput eu atunci.

Djokovic, nu pot să zic că mi-a plăcut. E destul de arogant, destul de nepăsător față de ceilalți,” a completat Victor Hănescu, pentru Sport.ro.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!