Darren Cahill Simona Halep Ziua Nationala Tenis

ZIUA NAȚIONALĂ | Gestul superb al lui Darren Cahill de 1 Decembrie. Ce mesaj a transmis fostul antrenor al Simonei Halep

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 01 Decembrie 2022, 17:30
Data actualizarii: Joi 01 Decembrie 2022, 17:44

Darren Cahill (57 de ani), antrenorul de care se leagă cele mai importante performanțe din cariera Simonei Halep, nu a uitat de România.

De 1 Decembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, tehnicianul australian nu a trecut cu vederea importanța evenimentului și a transmis un mesaj în limba română pe contul de Twitter.

Darren Cahill, mesaj pentru Simona Halep după suspendare

Darren Cahill a postat un mesaj un mesaj amplu pe contul său de Instagram în care a explicat de ce exclude posibilitatea ca Simona Halep să se fi dopat în mod conștient. Australianul a povestit că fosta sa elevă era extrem de atentă la orice medicament pe care trebuia să îl ia și de fiecare dată verifica de mai multe ori pentru a fi sigură că nu conține vreo substanță care să fie pe lista celor interzise.

Cahill este convins că "integritatea Simonei este ireproșabilă" și explică de ce "onestitatea este cea mai mare calitate, dar și cea mai mare slăbiciune a ei".

"Salutare tuturor. Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să vorbesc despre omul pe care îl cunosc și sportivul cu care am lucrat timp de șase ani.

În primul rând și cel mai important, nu există nicio șansă ca Simona să fi luat în mod conștient sau cu bună știință vreo substanță de pe lista interzisă. Nicio șansă. Zero.

Este o sportivă care era foarte atentă la tot ceea ce îi prescria medicul (ceea ce se întâmpla rar) sau la orice alt supliment pe care îl folosea sau îl lua în calcul. Simona spunea mereu: 'Te rog, verifică de două ori asta, de trei ori, pentru a ne asigura că este legal, sigur și permis. Dacă nu ești sigur, nu îl iau'. (....) Integritatea Simonei este ireproșabilă, își respectă semenii, iubește sportul și este mereu cu picioarele pe pământ, rămânând o campioană umilă și abordabilă.

Au urmărit cu mândrie modul în care s-a maturizat și compasiunea pe care o arăta altora. Nu vorbesc despre lucrurile pe care lumea tenisului le poate vedea, ci de bunătatea și grija pe care foarte puțini sunt norocoși să le experimenteze. Genul de acțiuni care sunt făcute din dragoste, nu pentru publicitate.

Onestitatea a fost mereu cea mai mare calitate a ei, dar și cea mai mare slăbiciune. Râdeam des cu ea și îi spuneam că nu poate spune niciodată nici măcar o minciună mică, nevinovată. Pune-i o întrebare la conferința de presă și va răspunde sincer. Ea vrea să fie văzută de lume așa cum e ea, cu bune și cu rele. Asta este Simo. Și-a construit o carieră uimitoare alegând calea dificilă, dar corectă. (...) Sunt alături de Simo", a transmis Darren Cahill.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!