Victoria Azarenka razboiul din Ucraina Tenis

Victoria Azarenka n-a mai rezistat și a spus tot ce avea pe suflet despre războiul din Ucraina

Victoria Azarenka din Belarus, locul 16 WTA, dublă câştigătoare de grand slam şi fost lider WTA, s-a declarat devastată de suferinţele produse de războiul din Ucraina. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2022, 09:08
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2022, 09:11

"Sunt devastată de acţiunile care au avut loc în ultimele zile împotriva şi în Ucraina. Este sfâşietor să vedem câţi oameni nevinovaţi au fost afectaţi şi continuă să fie afectaţi de asemenea violenţe. Încă din copilărie, i-am văzut întotdeauna pe ucraineni şi belaruşi, precum şi pe cele două naţiuni, prietenoaşi şi susţinându-se unii pe ceilalţi. 

Este greu să asist la separarea violentă care are loc în prezent, în loc să ne sprijinim şi să găsim compasiune unul pentru celălalt. Inima mea este cu toţi cei afectaţi direct şi indirect de acest război care provoacă atât de multă durere şi suferinţă. Sper şi doresc pace şi încheierea războiului", a declarat jucătoarea de 32 de ani, într-o postare pe Twitter.

Invazia a ucis peste 2.000 de civili ucraineni şi a distrus sute de structuri, case, spitale, grădiniţe şi facilităţi de transport, a anunţat, miercuri, serviciul de urgenţă al Ucrainei.

Organizaţia Naţiunilor Unite a estimat că peste 870.000 de persoane au fugit din Ucraina de la lansarea invaziei ruse, la 24 februarie, în ceea ce pare să devină cea mai mare criză de refugiaţi din Europa, din acest secol. News.ro

Modifică setările cookies