Svitolina, în extaz după calificarea în sferturile turneului de la Wimbledon: „Al doilea cel mai frumos moment din viața mea” 

Elina Svitolina Victoria Azarenka Wimbledon 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 10 Iulie 2023, 13:16
Data actualizarii: Luni 10 Iulie 2023, 13:16

Wimbledon 2023 | Elina Svitolina a catalogat succesul obținut în fața bielorusei Victoria Azarenka drept „o mică victorie pentru Ucraina.”

Elina Svitolina (28 de ani, 76 WTA) va reveni în top 40 WTA, după încheierea turneului de la Wimbledon, iar saltul de peste 39 de locuri se datorează calificării în sferturile de finală.

Victoria Azarenka (33 de ani, 20 WTA) a fost întoarsă de la 1-0 la seturi de sportiva ucraineană, scor 2-6, 6-4, 7-6 (9), iar această victorie este, potrivit Svitolinei, al doilea cel mai moment frumos din întreaga sa viață, după nașterea fiicei Skai. 

Elina Svitolina - Iga Swiatek, capul de afiș al sferturilor de finală ale turneului feminin de la Wimbledon

„Cred că după momentul când am devenit mamă, acesta este al doilea cel mai frumos moment al vieţii mele.

Când am văzut că sunt condusă cu set şi cu 2-0 la ghemuri, dar voi m-aţi încurajat îmi venea să plâng. Mi-aţi dat foarte multă putere, am jucat punct cu punct şi mă gândeam că acasă sunt foarte mulţi care se uită şi mă încurajează.

Ştiu cât de mult înseamnă pentru ei fiecare moment de bucurie pe care o pot primi. Sunt vremuri grele pentru Ucraina, eu sunt aici şi nu pot să mă plâng. E incredibil!

În ianuarie când am reluat antrenamentele şi mă pregăteam să joc din nou nu mă gândeam că voi reuşi să fac sferturi şi la Roland-Garros şi la Wimbledon,” a spus Elina Svitolina, în interviul oferit pe teren. 

Elina Svitolina - Iga Swiatek se joacă marți, 11 iulie, pentru un loc în semifinalele competiției de mare șlem de la Wimbledon. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!