Verdict dur în cazul lui Novak Djokovic! Când va reveni, după ce s-a retras de la Roland Garros din cauza unei accidentări

Novak Djokovic Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 13:24
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 13:31

După ce a anunțat retragerea de la Roland Garros 2024, Novak Djokovic a luat o nouă decizie radicală. 

Tenismanul sârb a hotărât să se opereze miercuri dimineaţă, la Paris, după accidentarea la genunchi care l-a forţat să se retragă de la turneul de Grand Slam, deşi reuşise să se califice în sferturile de finală, informează L'Equipe.

Restul programului său din această vară, în special participarea la Jocurile Olimpice 2024, va depinde de reacţia sa la această intervenţie chirurgicală, subliniază cotidianul sportiv francez, citat de Agerpres.

Obiectiv, participarea la Jocurile Olimpice

Novak Djokovic a suferit o leziune la meniscul medial al genunchiului drept în timpul meciului câştigat, luni, în cinci seturi în faţa argentinianului Francisco Cerunndolo.

Sportivul s-a hotărât rapid să se opereze, la doar două zile de la accidentare, într-o clinică pariziană, cu speranţa că se va reface la timp pentru a participa la Jocurile Olimpice, unul dintre principalele sale obiective din acest sezon.

Sârbul va avea nevoie de cel puţin trei săptămâni de convalescenţă, astfel că va fi obligat să sară peste turneul de Grand slam de la Wimbledon (1-14 iulie), conform sursei citate.

Pe altă parte, participarea sa la Jocurile Olimpice de la Paris (27 iulie - 4 august) nu ar fi pusă în discuţie, ceea ce explică decizia sa rapidă de a se opera, susţinută de motivaţia de a încerca să obţină aurul olimpic, singurul care lipseşte din impresionantul său palmares.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!