Novak Djokovic Australian Open victor troicki Tenis

Val de susținere în Serbia pentru Novak Djokovic: "Maltratat de guvern, absurd, abuziv!"

Ultimele evenimente din Australia au stârnit numeroase reacții.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 14:38
Data actualizarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 14:38

Viktor Troicki, căpitanul echipei de Cupa Davis a Serbiei, a calificat ca ''abuziv'' tratamentul la care este supus Novak Djokovic în tentativa sa de a intra în Australia pentru a juca la primul Grand Slam al anului şi a afirmat că este vorba de un mare scandal care nu are nimic în comun cu sportul, transmite EFE.

Novak Djokovic, apărat în Serbia

''Nu îmi amintesc să se fi întâmplat aşa ceva unui campion mondial, nu doar al tenisului, ci a unuia dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurilor. Nu îmi amintesc ca un sportiv să fi fost aşa de maltratat de către un guvern'', a declarat Troicki la canalul public RTS.

Troicki, component al echipei Serbiei care a câştigat ATP Cup 2020 şi Cupa Davis în 2010, a adăugat că este ''absurd'' că de îndată ce Djokovic a plecat în Australia au început să apară comentarii ale autorităţilor australiene privind viza lui, ''de parcă ar încerca să-i facă probleme şi să nu-l lase să intre. Sunt jocuri politice, care nu au nicio legătură cu sportul, este un abuz şi un scandal foarte mare. Totul este foarte ciudat, o surpriză neplăcută''.

Fostul tenisman a adăugat că alţi jucători cu acelaşi gen de derogări şi vize au intrat deja în Australia.

Djokovic, câştigător de nouă ori al turneului Australian Open, va fi şi mai motivat, conform lui Troicki, pentru a depăşi aceste situaţii dificile şi de a câştiga al 21-lea Grand Slam din cariera lui.

Avocatul lui Djokovic a contestat în instanţă expulzarea din Australia şi cazul campionului sârb va fi judecat luni la Melbourne. Avocaţii liderului mondial au termen până sâmbătă la ora locală 14:00 pentru a prezenta noi elemente la dosar, inclusiv eventuale probe care să ateste validitatea scutirii medicale a numărului unu mondial, care îşi va petrece weekend-ul la Park Hotel, un hotel de carantină din Melbourne.

Federaţia australiană de tenis (TA), organizatoarea turneului Australian Open, a confirmat marţi că Djokovic a primit o ''derogare medicală'' pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare medicală de la vaccinul Covid-19, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului. 

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!