Tenis

Plangere penala dupa jignirea adusa Simonei Halep! Cine da Charlie Hebdo in judecata

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) anunta ca va actiona in judecata publicatia Charlie Hebdo.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Iunie 2018, 14:35
Data actualizarii: Duminica 17 Iunie 2018, 21:38

O caricatura publicata de revista franceza de satira Charlie Hebdo a starnit ecouri puternice. Acum, la cateva zile distanta dupa gluma francezilor, care au caricaturizat-o pe Simona Halep si au pus pe imagine textul: "O romanca castiga Roland Garos: Fiare vechi, fiare vechi", Federatia Asociatiilor de Romani din Europa anunta ca ii va da in judecata.

"Umorul fin, specific artistilor si oamenilor inteligenti, de aceasta data, a fost inlocuit de mojicie dezgustatoare. Aproape ca nu exista domeniu al artei sau dezvoltarii stiintifice franceze la care romanii sa nu isi fi adus contributia. Pentru rafuiala lor cu grupuri izolate de rromi, probabil cei de la Charlie Hebdo vor considera "fier vechi" si cel mai cunoscut simbol al Frantei, Turnul Eiffel, pentru ca se bazeaza pe inovatia unui roman si fiecare piesa metalica e fabricata in Romania", a declarat Daniel Tecu, presedinte FADERE.

Astfel, Tecu a anuntat ca va actiona in instanta revista Charlie Hebdo.

Ambasadorul roman la Paris, Luca Niculescu, le-a recomandat conationalilor sa "nu lase o caricatura mica sa strice bucuria triumfului Simonei Halep".

Modifică setările cookies