Tenis

Simona Halep, interviu cu cărțile pe față. De ce a vrut să se retragă, cine a motivat-o și ce spune despre copii

Fostul lider WTA Simona Halep a declarat, într-un interviu pentru tennismajors.com, că a fost pe punctul de a se retrage din activitate în 2021, după accidentarea din cauza căreia a lipsit de pe teren câteva luni.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 21:21
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 21:20

Halep a spus că s-a gândit că se va retrage la 30 de ani, dar după vizita sa la Academia Patrick Mouratoglou şi angajarea francezului ca antrenorul său acum este din nou motivată şi vrea să mai câştige trofee.

Simona Halep: "La 30 de ani am crezut că termin și am fost aproape să mă retrag"

“Am crezut la 30 de ani că termin şi am fost aproape de asta în acest an. De fapt şi anul trecut, după accidentare. La începutul anului 2022 eram un pic mai bine, dar încă nu eram prea încrezătoare, aşa că m-am gândit că ar putea fi ultima perioadă în care pot juca tenis. Însă apoi am descoperit această academie, am descoperit ceva, motivaţia a revenit. Văzându-i pe copii aici făcând tot ce este posibil ca să fie în top, mi-am revenit. Aveam nevoie de asta, să văd asta la alţi oameni, la copii”, a afirmat Simona Halep, potrivit news.ro.

Ea a menţionat că accidentarea din 2021 i-a afectat puternic încrederea de sine.

“Nu credeam că voi reveni la acelaşi nivel după accidentare, pentru că lipsiseam patru luni. Am avut mari probleme anul trecut. În plus, m-am gândit că 30 de ani este o vârstă bună pentru retragere. Mi-ar plăcea mult să am copii, dar ei mai pot aştepta puţin, pentru că am această plăcere la care nu vreau să renunţ”, a adăugat sportiva.

Simona Halep, traseu dificil la Madrid

Eliminată în optimi la Madrid, în 2021, Simona Halep va avea o misiune dificilă în a-și apăra punctele în acest an, având-o pe spanioloaica Paula Badosa (2 WTA) ca oponentă probabilă în turul secund. 

În primul tur, Simona Halep va primi replica chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, 40 WTA), cu care împarte un istoric al meciurilor directe strâns, scorul fiind egal, 2-2.

Situația va fi îngreunată considerabli încă din turul secund. Într-o potențială calificare în runda a doua, Halep o va avea pe oponentă fie pe finalista de la Istanbul, Kudermetova, fie pe noua ocupantă a locului 2 WTA, Paula Badosa. 

Modifică setările cookies