Schimbare de situație în cazul Simonei Halep: "Pașaportul ei biologic este complet normal"

Patrick Mouratoglou Simona Halep Simona Halep dopaj Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Mai 2023, 11:54
Data actualizarii: Vineri 26 Mai 2023, 12:04

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru un test antidoping pozitiv, a anunţat pe reţelele de socializare, că audierea sa de către un tribunal independent, programată pe 28 mai, a fost amânată din nou la cererea ITIA.

În urmă cu câteva zile, ITIA a anunțat că sportiva se confruntă cu un nou caz legat de "nereguli" în datele paşaportului său biologic.

"Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)", scrie instanţa într-un comunicat de presă.

Patrick Mouratoglou a izbucnit după noile acuzații aduse Simonei Halep
 

Antrenorul româncei a postat um mesaj pe contul de Twitter, prin intermediul căruia a dezvăluit că pașaportul biologic al jucătoarei este perfect normal, din punctul de vedere al mai multor specialiști.

"Pașaportul ei biologic este complet normal. Toți experții pe care i-am rugat să-l verifice mi-au confirmat asta. Atitudinea ITF este o nebunie.

Justiția întârziată reprezintă interzicerea dreptului de a fi judecat", a scris celebrul antrenor.

Mesajul postat de Simona Halep pe rețelele sociale 
 

În urma deciziei ITIA, Simona Halep va rata și al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, unde a ieșit și campioană în 2019, iar după aflarea veștii a răbufnit din nou pe rețelele sociale. 

"Încă o dată, în seara aceasta, sunt devastată. ITIA încă o dată, pentru a treia oară mi-a amânat audierea cu o lună! Aștept să fiu judecată din octombrie anul trecut. În decembrie, am fost în sfârșit capabilă, mulțumită experților, să demonstrez că multe dintre suplimentele pe care le-am folosit au fost contaminate, care au dus la rezultatul pozitiv. 

Am cerut, așa cum impun regulile anti-doping, pentru o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, e scris în legi! Din păcate, ITIA mi-a amânat audierea de trei ori, refuzându-mi dreptul de a fi judecată de către un Tribunal Independent și fără a mă lăsa să particip la vreun turneu timp de opt luni. 

Acum știu că am ratat Australian Open și urmează Roland Garros și Wimbledon. Fără să menționez că mi-am pierdut toate punctele și locul în clasament. Nu doar că îmi omoară reputația, însă fac asta și cu mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mentale. 

Nerespectarea regulilor ITIA în ceea ce privește audierea rapidă pe care am dreptul să o am, e lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte...

'Amânarea justiției este refuzul ei'. Simona", a scris Halep pe Instagram. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!