Mesajul lui Gheorghe Hagi pentru Simona Halep, aflată în plin scandal de dopaj: "Știe că suntem alături de ea"

Gheorghe Hagi Simona Halep Simona Halep dopaj Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Mai 2023, 18:11
Data actualizarii: Joi 25 Mai 2023, 18:21

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru un test antidoping pozitiv, a anunţat că audierea sa de către un tribunal independent, programată pe 28 mai, a fost amânată din nou la cererea ITIA.

Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a precizat, marţi, potrivit cotidianului britanic Express, că a cerut amânarea audierii jucătoarei Simona Halep pentru a avea o singură audiere pentru cele două acuzaţii formulate împotriva fostului lider mondial.

Într-un interviu acordat pentru Știrile PRO TV, Gheorghe Hagi a vorbit despre situația în care se află jucătoarea de tenis din România, exprimându-și susținerea pentru sportivă. 

"Nu e drept ce i se întâmplă, sub nicio formă. Cum a scris Ianis, e inacceptabil, din punctul meu de vedere. (…) Ea știe că noi suntem împreună, comunicăm. Ea trebuie să aibă putere (...). Pentru că practic e o sportivă puternică. Din păcate, și de asta am zis că e inacceptabil tot ce se întâmplă pentru ea în momentul de față, e foarte greu. Și în momentele grele, trebuie să ai liniște, să se ridice, să fie puternică, și bineînțeles că o să iasă din asta", a spus antrenorul de la Farul Constanța. 

Mesajul postat de Simona Halep pe rețelele sociale 
 

În urma deciziei ITIA, Simona Halep va rata și al treilea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon, unde a ieșit și campioană în 2019, iar după aflarea veștii a răbufnit din nou pe rețelele sociale. 

"Încă o dată, în seara aceasta, sunt devastată. ITIA încă o dată, pentru a treia oară mi-a amânat audierea cu o lună! Aștept să fiu judecată din octombrie anul trecut. În decembrie, am fost în sfârșit capabilă, mulțumită experților, să demonstrez că multe dintre suplimentele pe care le-am folosit au fost contaminate, care au dus la rezultatul pozitiv. 

Am cerut, așa cum impun regulile anti-doping, pentru o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, e scris în legi! Din păcate, ITIA mi-a amânat audierea de trei ori, refuzându-mi dreptul de a fi judecată de către un Tribunal Independent și fără a mă lăsa să particip la vreun turneu timp de opt luni. 

Acum știu că am ratat Australian Open și urmează Roland Garros și Wimbledon. Fără să menționez că mi-am pierdut toate punctele și locul în clasament. Nu doar că îmi omoară reputația, însă fac asta și cu mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mentale. 

Nerespectarea regulilor ITIA în ceea ce privește audierea rapidă pe care am dreptul să o am, e lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte...

'Amânarea justiției este refuzul ei'. Simona", a scris Halep pe Instagram. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!