anastasia pavlyuchenkova Marta Kostyuk Rusia Ucraina Tenis

Rusoaica Pavlyuchenkova, mesaj dur pentru Putin: „Ambițiile personale și motivele politice nu justifică violența!” + Ucraineanca Kostyuk cere măsuri celor din WTA

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina atrage consecințe dure asupra Rusiei. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 19:23
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 19:24

Rusia are de suferit după ce Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina, în special pe plan sportiv, acolo unde competițiile internaționale au fost suspendate și se pregătește și excluderea echipelor rusești din competiții. Mai mult, UEFA Champions League se pregătește să renunțe la colaborarea cu Gazprom.

Și sportivii ruși au de suferit în urma alegerilor președintelui Rusiei, iar Anastasia Pavlyuchenkova (30 ani, 14 WTA) și-a arătat dezacordul față de ceea ce se întâmplă în Ucraina. 

Mesaj dur al Anastasiei Pavlyuchenkova după ce Vladimir Putin a declanșat războiul 

Tensimena se arată profund emoționată de ceea ce se întâmplă în Ucraina, în aceste momente și pune războiul pe seama ambițiilor personale și motivelor politice ale președintelui. Anastasia Pavlyuchenkova cere stoparea războiului în mesajul postat pe rețelele de socializare. 

„Am jucat tenis toată viața mea, încă de când eram un copil. Am reprezentat Rusia toată viața. Este casa mea și țara mea. Acum mă aflu într-o stare completă de frică, așa cum sunt și prietenii mei și familia mea. Însă nu mă tem să îmi expun clar poziția. Sunt împotriva războiului și violenței.

Ambițiile personale sau motivele politice nu pot justifica violența. Asta ne răpește viitorul nu doar nouă, ci și copiilor noștri. Sunt confuză și nu știu cum să ajut în această situație. 

Sunt doar un atlet care joacă tenis. Nu sunt politician, nu sunt figură publică, nu am experiență în asta. Pot doar să îmi exprim dezacordul public cu aceste decizii luate și să vorbesc deschis despre asta. Opriți violența, opriți războiul!”, a scris Pavlyuchenkova pe Instagram. 

Ucraineanca Marta Kostyuk cere măsuri din partea WTA

De cealaltă parte, Marta Kostyuk (19 ani, 54 WTA) a avut un mesaj dur pentru WTA, cerând să se ia măsuri împotriva Rusiei. 

„Pentru cei care ar putea fi interesați. Noi, jucătorii ucraineni de tenis, vrem să ne exprimăm surprinderea și neplăcerea cu lipsa de răspuns în situația cu țara noastră. Este ciudat că în cazurile antrenioare de injustiție socială și agresiune sexuală răspunsul WTA a fost prompt, pe măsură și îndrăzneț. 

Țara noastră, Ucraina e sub un atac brutal de o putere nucleară superioară. Bombele și rachetele ne lovesc casele, omoară oamenii, distrugând viețile noastre. Cerem ca WTA să condamne imediat guvernul Rusiei, să retragă toate turneele din Rusia și să îndemne Federația Internațională de Tenis să facă același lucru. 

Punctez că îi susținem pe colegii noștri din Rusia și orice jucător de tenis vorbitor de rusă, înțelegem că atacurile neprovocate s-au întâmplat fără ca ei să aibă cunoștință sau să participe la asta. 

Credem și că trebuie să urmăm regulile care interziv naționalei Rusiei să poarte însemnele Federației Ruse. În timp ce dopingul nu poate fi comparat cu agresiunea, credem că insultele, atacurile, folosirea forței și crimele sunt fapte superioare dopingului, pentru că sunt crime împotriva umanității. Opriți războiul. Opriți agresiunea rusă. Aduceți pace în casele noastre. Fiți umani!”, a scris Kostyuk. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!