Jucătoarea născută la Moscova care vrea să evolueze în culorile Ucrainei: "Putin, oprește războiul!"

daria saville Daria Gavrilova Rusia Ucraina Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 09:30
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 09:33

Jucătoarea de tenis Daria Saville, fostă Gavrilova (410 WTA), cere încheierea razboiului din Ucraina și anunță o inițiatăvă pentru următorul turneu la care va participa.

Daria Saville este născută în Moscova și a reprezentat Rusia până în 2015, când a emigrat în Australia. Fosta ocupantă a locului 20 WTA este căsătorită cu tenismenul Luke Saville, cel care a influențat-o să obțină cetățenia australiană și care ocupă locul 53 în ierarhia ATP.

Daria Saville vrea să joace în culorile Ucrainei

Într-un mesaj postat pe Twitter, Daria spune că plănuiește să se îmbrace în culorile Ucrainei la turneul WTA 1000 de la Indian Wells, programat în perioada 9 - 20 martie.

"Cine mi se alătură în a purta albastru și galben la Indian Wells? Sau la orice alt turneu?", a scris Daria Saville, pe Twitter, postarea sa strângând peste 2000 de aprecieri.

Anterior, jucătoarea a cerut pe rețelele sociale ca Rusia să înceteze războiul cu Rusia: "În această situație, tăcerea este egală cu complicitatea. Putin, oprește războul! Armata să vină acasă!".

Daria Saville (27 de ani) a atinse cea mai înaltă poziție a carierei în august 2017, locul 20 WTA, an în care a reușit să obțină și primul titlu din carieră, cel de la New Haven.

După ce a obținut cetățenia, sportiva născută la Moscova a reprezentat Australia atât în Fed Cup, cât și la Jocurile Olimpice.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!