Elena Rybakina Wimbledon Tenis

GALERIE FOTO Rușii se agață de succesul Rybakinei: ”Am câștigat turneul de la Wimbledon!”

Preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, Şamil Tarpiscev, a salutat victoria kazahei Elena Rîbakina în finala feminină de simplu de la Wimbledon, de sâmbătă, descriind-o pe jucătoare drept un "produs" pur al tenisului rusesc, scrie AFP.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Iulie 2022, 15:41
Data actualizarii: Duminica 10 Iulie 2022, 15:46

Născută la Moscova în urmă cu 23 de ani, Rîbakina a obţinut cetăţenia kazahă în 2018. Ea a învins-o sâmbătă, în finală, pe tunisianca Ons Jabeur (2 WTA, favorita nr. 3), în trei seturi, 3-6, 6-2, 6-2.

Rușii se leagă de succesul Rybakinei: ”Am câștigat turneul de la Wimbledon”

Jucătorii din Rusia şi Belarus nu au fost acceptaţi la Wimbledon anul acesta, ca urmare a invadării Ucrainei de către trupele Moscovei.

"Este uimitor! Bravo Rîbakina! Am câştigat turneul de la Wimbledon", a reacţionat Tarpiscev, citat de agenţia de presă rusă Ria Novosti.

Din momentul calificării Elenei Rîbakina în finală, după ce a trecut în semifinale de românca Simona Halep, Tarpiscev a fost foarte entuziasmat.

"Bine că Elena s-a calificat în finala de la Wimbledon, este un produs al tenisului rusesc. Desigur, ar fi şi mai bine dacă va câştiga. O vom sprijini", scrisese Tarpiscev înaintea meciului din finală. 

Agerpres.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies