GALERIE FOTO Reacția presei ucrainene, după „fiascoul” din Florida: ce au scris despre echipa României, care a revenit de la 0-2

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 10:35
Data actualizarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 10:33

Ucraina a cedat dramatic barajul cu România, după ce a condus cu 2-0 la meciuri, la finalul primei zile. 

Ucraina a fost învinsă de România, scor 3-2 la meciuri, pe zgura verde din Florida, în barajul decisiv pentru calificarea la turneul final al Cupei Billie Jean King.

În frunte cu Elina Svitolina, echipa țării vecine s-a înclinat în fața româncelor Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, care au colaborat împreună pentru victoria finală după ce au semnat, în proba individuală, câte o victorie, în a doua zi a play-off-ului.

Sport Ucraina a scris despre „fiascoul” din Florida: româncele au câștigat trei meciuri la rând

„Fiasco. Surorile Kichenok au pierdut cu Bogdan și Cristian,” a titrat Sport Ucraina. „Echipa Ucrainei a pierdut meciul împotriva României și a ratat calificarea la turneul final, chiar dacă, la sfârșitul primei zile, scorul era 2-0 pentru noi.

Ucraina va merge din nou la baraj, în timp ce România va fi una dintre cele douăsprezece națiuni care vor participa la turneul final al Cupei Billie Jean King,” a adăugat aceeași publicație. 

Rezultatele meciurilor din barajul Ucraina - România 2-3

vineri, 12 aprilie

  • Lesia Tsurenko - Ana Bogdan 3-6, 6-2, 6-0
  • Elina Svitolina - Jaqueline Cristian 6-3, 7-5

sâmbătă, 13 aprilie

  • Ana Bogdan - Elina Svitolina 6-4, 4-6, 6-3
  • Jaqueline Cristian - Lesia Tsurenko 2-6, 6-4, 6-4
  • Ana Bogdan / Jaqueline Cristian - Lyudmyla Kichenok / Nadiia Kichenok 6-2, 7-6 (7)

Din punct de vedere psihologic, această victorie a României reprezintă un declic, ea răzbunând eșecul suferit în manieră similară în 2023, la Koper, Slovenia.

Atunci, Monica Niculescu și Irina Bara au cedat la limită meciul decisiv de dublu, în fața Kajei Juvan și a Tamarei Zidansek, scor 4-6, 6-2, 6-4. 

În prima zi a play-off-ului din Slovenia, aceleași Ana Bogdan și Jaqueline Cristian reușeau victorii contra Kajei Juvan, respectiv Tamarei Zidansek, în dueluri încinse de trei seturi. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!