GALERIE FOTO România a revenit în elita tenisului mondial, după cinci ani. Adversarele posibile din turneul final al Cupei Billie Jean King

turneul final al Cupei Billie Jean King Ana Bogdan Horia Tecau Jaqueline Cristian Romania Cupa Billie Jean King Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 08:00
Data actualizarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 08:24

Iga Swiatek, Naomi Osaka și Emma Răducanu se numără printre posibilele adversare ale României, la turneul final al Cupei Billie Jean King. 

Pentru prima oară de când denumirea competiției s-a schimbat din Fed Cup în Billie Jean King Cup, echipa României a reușit calificarea la turneul final.

La cinci ani distanță de la momentul vârfului de performanță - semifinala jucată de românce la Rouen, împotriva Franței -, România a reintrat în elita tenisului feminin mondial.

Japonia și România sunt țările calificate în premieră la turneul final al Cupei Billie Jean King

Eforturile extraordinare depuse de Ana Bogdan și Jaqueline Cristian l-au bucurat nespus pe căpitanul nejucător al echipei naționale, Horia Tecău, care le-a fost aproape și în urmă cu un an, când calificarea a fost ratată de puțin, în Slovenia.

România a revenit de la 0-2 la meciuri în fața Ucrainei și va juca la turneul final, programat să aibă loc în săptămâna 12 - 17 noiembrie.

România revine în elita tenisului la cinci ani de la semifinala pierdută la Rouen

Acolo, România se poate duela cu echipa Canadei - campioana en-titre, cu Australia, cu Republica Cehă, cu Marea Britanie, cu Germania, cu Italia, cu Japonia, cu Polonia, cu Slovacia, cu Spania sau cu Statele Unite ale Americii.

12 țări participă la turneul final, iar printre cele mai puternice adversare posibile se numără Iga Swiatek, Coco Gauff sau Marketa Vondrousova. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!