Patrick Mouratoglou a reacționat dur după noile acuzații împotriva Simonei Halep

Simona Halep acuzatii halep Patrick Mouratoglou simona halep suspendare Tenis
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 20 Mai 2023, 08:27
Data actualizarii: Sambata 20 Mai 2023, 08:41

Francezul s-a enervat când a citit ultimele informații din cazul constănțencei cu două titluri de Grand Slam în CV.

Simona Halep, fostă numărul unu mondial, suspendată din luna octombrie pentru o încălcare a regulamentului antidoping, se confruntă cu un nou caz legat de "nereguli" în datele paşaportului său biologic, a anunţat vineri autoritatea antidoping din tenis.

Patrick Mouratoglou, reacție în cazul Simona Halep

Antrenorul Patrick Mouratoglou a citit ce a scris Simona Halep pe Instagram apoi a reacționat dur, aruncând acuzații fără un destinar precis. Francezul în vârstă de 52 de ani spune că deja e vorba de hărțuire. "Această hărţuire depăşeşte mult limitele acceptabilului".

  • Simona Halep

"Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în paşaportul său biologic de sportiv (ABP)", scrie instanţa într-un comunicat de presă.

Simona Halep, suspendată din octombrie

Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la roxadustat în timpul US Open, în august 2022.

Această moleculă interzisă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz, conform AFP.

Într-o declaraţie difuzată vineri seară pe contul său de Instagram, jucătoarea în vârstă de 31 de ani spune că "trăieşte cel mai negru coşmar" din viaţa sa de la anunţul suspendării, pe 7 octombrie, şi denunţă o formă de "hărţuire" din partea ITIA, pe care o acuză că a încercat să "demonstreze că sunt vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată".

"Acum că am stabilit clar că am fost victima contaminării, ei eu venit cu o evoluţie presupus anormală a sângelui meu. Trei experţi de renume mondial care mi-au studiat analizele de sânge au spus foarte clar că sângele meu este complet normal", precizează Halep.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!