„La revedere, Mouratoglou?!” Declarația antrenorului francez care lasă indicii prețioase despre colaborarea cu Simona Halep

Patrick Mouratoglou Holger Rune Patrick Mouratoglou antrenor Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 22 Decembrie 2022, 16:40
Data actualizarii: Joi 22 Decembrie 2022, 16:54

Patrick Mouratoglou a condus-o pe Simona Halep înspre titlul WTA 1000 de la Toronto, dar și către semifinalele turneului de la Wimbledon, în vara anului 2022. 

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou (52 de ani) nu a rămas inactiv în lumea tenisului, după anunțul suspendării provizorii a jucătoarei din România, în urma testului anti-doping eșuat la US Open.

Antrenorul francez a colaborat cu tânărul danez, Holger Rune (19 ani, 11 ATP), pe care l-a condus către cea mai importantă victorie - câștigarea turneului ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy, după un ultim act disputat contra sârbului Novak Djokovic. 

Mouratoglou: „Rune număr 1 ATP în 2023? Va fi extrem de dificil, dar nu e nerealist.”

În sezonul 2023, Patrick Mouratoglou este încântat de perspectiva colaborării cu tenismenul danez, pe care îl vede un potențial nou număr 1 ATP. 

„Nu e nimic rușinos ori negativ în a te vedea capabil să reușești lucruri importante. Asta îl face pe Rune periculos. Prioritatea lui este să devină cel mai bun și plănuiește să ajungă acolo în 2023. 

Dacă nu va reuși această performanță, o va urmări în următorii doi, trei, patru ani, oricât va fi nevoie, dar va avea mereu acest țel și se vede având suficiente motive pentru a o atinge. Îi plac provocările și performează bine sub presiune,” a declarat Patrick Mouratoglou, notează Eurosport

„Sunt foarte interesat să lucrez cu el pe termen lung.”

Cât despre viitorul colaborării cu Simona Halep, Patrick Mouratoglou a oferit o declarație interpretabilă, în contextul în care anticipa următorii pași din cariera lui Holger Rune. 

„Sunt foarte interesat să lucrez cu el pe termen lung și să îi ofer uneltele necesare, în ce privește cunoașterea jocului, citirea situațiilor de joc etc., care îi vor permite să ajungă printre cei mai buni tenismeni din lume, pentru multă vreme.

Are multe lucruri pentru care să fie mândru, la finalul anului 2022, iar asta ne face să înfruntăm noul sezon cu un entuziasm grozav,” a adăugat antrenorul Simonei Halep, potrivit Punto de break

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!