"Nu se mai poate asa, voi ajunge falit!" Tiriac pune la cale o revolutie in tenis, cu o masura care o dezavantajeaza pe Simona Halep

Ion Tiriac, proprietarul turneului de la Madrid, spune ca modul in care se face premierea in tenis trebuie regandit.

Ion Tiriac trage linie dupa turneul de la Madrid si spune ca egalitatea intre barbati si femei, in tenis, este doar o iluzie.

"Nu se mai poate asa ceva, voi ajunge falit", spune omul de afaceri intr-un interviu pentru The New York Times.

Tiriac explica faptul ca veniturile generate de tenisul feminin sunt mult sub cele de la masculin, asa ca, intr-o logica a economiei de piata, castigurile nu au cum sa fie egale.

"Cred ca trebuie sa calculam si sa vedem cati bani aduc barbatii si cati bani aduc femeile din drepturile TV. Pentru ca altfel va trebui sa compensam la nesfarsit. Si nu se poate asa."

Tiriac spune ca este fortat de ATP sa mareasca premiile pentru competitia masculina, dar ca nu poate suporta cheltuielile pentru aceleasi premii pentru tabloul feminin.

"Daca maresc si premiile femeilor, voi fi falit si nu mai stiu cum sa organizez un turneu de tenis. Iar eu am facut tenis inca din anii '60. Cum sa spui ca sunt egali? Nu sunt egali. Da, prefer o femeie pe teren, arata mai bine, e mai frumoasa. Chiar si in fata lui Federer prefer o femeie. Dar ele nu-mi pun pe masa aceleasi sume de bani", a explicat Tiriac.

"Daca un barbat imi aduce 40 de dolari din televizari, iar o femeie doar 7 dolari, nu e la fel. Sfarsit! Platesc premii de 11 milioane de dolari si asa nu se mai poate. Nu pot sa merg asa la nesfarsit. Toata lumea ar intelege asta, e foarte simplu", a mai spus Tiriac.

La ultima editie a turneului de la Madrid, aproape toate meciurile de pe tabloul feminin s-au jucat cu tribune umplute la mai putin de jumatate din capacitate.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Prioritățile pe care Ioana Mihăilă le are la conducerea Ministerului Sănătății
BRAT
Modifică setările cookies