GALERIE FOTO Ilie Năstase are statuie. Cum arată și unde e amplasată

Ilie Nastase statuie Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Octombrie 2023, 17:27
Data actualizarii: Joi 05 Octombrie 2023, 17:54

Nasty, primul lider ATP din istorie, e campion la Roland Garros și la US Open. A jucat trei finale de Cupa Davis cu echipa României.

Ilie Năstase are statuie

Legendarul Ilie Năstase are statuie. Nu la Complexul BNR din Cotroceni, ci la Năstase & Marica Sports Club, din cartierul Aviaței, în noul centru de business din București, lângă stația de metrou Aurel Vlaicu. 

Joi după-amiază a avut loc deschiderea oficială a bazei ultramoderne, iar la festivitate au fost prezenți Marica și legendarul Nasty. Pus pe glume ca de obicei, fostul președinte al Federației Române de Tenis a dezvăluit din ce meci s-a inspirat artistul care a realizat statuia. 

Ilie Năstase: "Mă bucur că nu e o statuie care nu seamănă!"

"Statuia este făcută după o poză dintr-un meci cu Vilas (n.r. - argentinianul Guillermo Vilas), la Melbourne în 1974. Mă bucur că nu e o statuie care nu seamănă. Chiar seamănă perfect cu mine şi chiar îl felicit pe artistul care a realizat-o. Este excepţională. 

Statuia este un cadou frumos, este un respect", a afirmat Năstase după dezvelirea statuii la fosta bază Voința, actuală Năstase & Marica Sports Club.

  • 77 de ani are Ilie Năstase
  • 2 milioane de dolari a câștigat Ilie Năstase din tenis

Ilie Năstase a câștigat de patru ori Turneul Campionilor

Complexul Năstase & Marica Sports Club, cunoscut în trecut ca Baza Sportivă Voinţa, este alcătuit din 14 terenuri de tenis şi 4 terenuri de fotbal de diferite dimensiuni aliniate la standardele internaţionale FIFA.

Ilie Năstase a câștigat 83 de titluri ATP în carieră, dintre care două de Grand Slam, la US Open (1972) și la Roland Garros (1973). Bucureșteanul și-a adjudecat de patru ori Turneul Campionilor, în timp ce cu echipa României a jucat de trei ori finala Cupei Davis.

Ilie Năstase e general

În 2005, "TENNIS Magazine" l-a plasat pe locul 28 în lista celor „40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani”. A fost desemnat de patru ori „Cel mai bun sportiv român al anului” (în 1969, 1972, 1973 și 1974). La 12 februarie 2008, după aproape 11 ani la șefia Federației Române de Tenis, a demisionat din funcția de președinte al Federației, declarându-se „învins de justiția și de presa din România”.

Printr-un decret prezidențial din 1 decembrie 2008, Ilie Năstase a fost înaintat în gradul de general-maior (cu 2 stele) în retragere în Ministerul Apărării.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!