Simona Halep Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice 2016 Tenis

GOld Simona | Halep si-a fixat un obiectiv indraznet si vrea stabileasca o performanta unica in tenisul romanesc: "Medalie la JO"

Simona Halep, numarul 2 in clasamentul mondial WTA, a dezamagit la US Open, unde a fost eliminata de o jucatoare mult mai slab cotata. Simona spune insa ca s-a antrenat incontinuu de atunci, iar acum si-a fixat un nou obiectiv indraznet.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 13 Septembrie 2014, 17:37
Data actualizarii: Sambata 13 Septembrie 2014, 17:51

Simona Halep a avut un inceput de 2014 cu adevarat exploziv, castigand turneul de la Doha si bifand prezente in finalele de la Madrid si Paris (Roland Garros). Tanara jucatoare, care s-a instalat si pe pozitia a doua a clasamentului mondial WTA, a traversat, insa, si o perioada mai grea, care a culminat cu eliminarea surprinzatoare de la US Open.

Acum, Simona spune ca e gata sa revina la cel mai inalt nivel si isi doreste sa castige noi trofee. De asemenea, Halep vrea ca 2015 sa fie un an si mai bun, visand chiar la un titlu de Grand Slam.

Sportiva de 22 de ani are insa si un plan pe termen mediu-lung, gandindu-se deja la Jocurile Olimpice din 2016, care se vor disputa la Rio. Halep vrea sa stabileasca o performanta unica in tenisul romanesc, performanta pe care nici macar Ilie Nastase sau Virginia Ruzici nu au reusit-o.

"Daca aduci o medalie Romaniei la Olimpiada inseamna mult mai mult decat ce fac eu, dar sportul meu este individual si e greu sa te pregatesti doar pentru Jocurile Olimpice. Noi avem saptamanal cate un turneu. Dar eu voi face tot posibilul si sper sa aduc o medalie Romaniei, desi nu va fi usor.

Sper sa ramana si rezultatele mele in istoria tarii noastre si sa isi aduca aminte si de mine celelalte generatii. Mai sunt doi ani pana la Rio, e o perioada lunga, nu stiu cum ma voi prezenta fizic atunci, insa daca voi fi sanatoasa, cu siguranta voi juca", a spus Simona Halep.

Modifică setările cookies