Gest frumos făcut de organizatorii turneului de la Wimbledon pentru Andy Murray, aflat la ultima participare

Andy Murray ATP Tenis Tenis Andy Murray / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Iulie 2024, 10:50
Data actualizarii: Vineri 05 Iulie 2024, 10:53

Andy Murray, pentru ultima oară la Wimbledon.

Legendarul tenisman britanic Andy Murray, constrâns să declare forfait pentru proba de simplu la ultimul său turneu de la Wimbledon, a ţinut să joace măcar la dublu, alături fratele său Jamie, iar organizatorii l-au onorat pe Terenul Central, joi, spre încântarea publicului.

Din cele trei meciuri disputate zilnic pe cel mai emblematic dintre terenurile de tenis în prima săptămână a turneului nu a fost niciodată programat un meci de dublu. Dar Sir Andy merită din plin şi tribunele au fost pline până la refuz în cursul serii pentru a-l vedea pentru ultima oară pe eroul lor, sau aproape ultima oară, pentru că el este angajat şi la dublu mixt alături de compatrioata sa Emma Răducanu.

Englezii, fericiți că-l pot vedea jucând pe Andy Murray

Când arbitrul a anunţat pentru prima oară "Andy Murray la serviciu", tribunele l-au ovaţionat.

În cursul partidei cu australienii Rinky Hijikata şi John Peers, un spectator a strigat din tribune: "Nu prea repede Andy, mi-am angajat un baby sitter", rezumând plăcerea publicului de a-l vedea pe Murray, adesea accidentat în ultimii ani.

La finalul meciului în care fraţii Murray au fost învinşi cu 7-6 (8/6), 6-4, a avut loc o scurtă ceremonie, sub privirile soţiei lui Murray, Kim, şi ale celor doi copii ai lor, ale mamei sale Judy.

Dublu câştigător al turneului de la Wimbledon (2013, 2016), scoţianul de 37 de ani a fost operat recent de un chist la coloana vertebrală, iar participarea sa la Wimbledon era incertă.

Murray, acum pe locul 115 ATP, a fost nevoit să se retragă în meciul din turul secund de la Queen's, în faţa lui Jordan Thompson, din cauza unei probleme la spate care i-a lăsat piciorul drept imobil.

Andy Murray a confirmat că se va retrage din activitate după Jocurile Olimpice de la Paris.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!