EXCLUSIV: Analiza CTP, dupa eliminarea Simonei de la Wimbledon: "Terenul a fost ca Valea Mortii, Bouchard a fost penibila"

EXCLUSIV: Analiza CTP, dupa eliminarea Simonei de la Wimbledon: "Terenul a fost ca Valea Mortii, Bouchard a fost penibila"

Cristian Tudor Popescu a analizat la Sport.ro infrangerea Simonei Halep din semifinalele de la Wimbledon, in fata lui Eugenie Bouchard.

"Terenul a aratat ca Valea Mortii!"

"Am in minte suprafata din spatele terenului, a fost un prim plan la un moment dat pe suprafata din spatele liniei de fund de pe centralul de la Wimbledon si un metru in interiorul liniei de fund care a aratat ca valea mortii din California. Pamant crapat, uscat, fara niciun fir de iarba."

"Acolo, spunea cineva, ca cel mai mare turneu de tenis din lume se joaca pe una dintre cele mai proaste suprafete din lume, mai ales odata cu trecerea etapelor, pentru ca in turul I terenul arata ca o masa de biliard, iar in semifinale si finala arata ca o piele de animal naparlit. Acolo s-a intamplat, Simona a alergat in stanga, iar la o zona de alternanta pamant cu iarba, acolo s-a produs entorsa la glezna a Simonei.", a comentat Cristian Tudor Popescu la Sport.ro

"Nadal spunea ca terenurile de iarba sunt un cosmar"

"Se intampla. Terenurile de la Wimbledon au un grad, poate cel mai mare, de risc din circuit. Ati vazut jucatori si jucatoare cazand, la limita intinderii, a luxatiei, a rupturii pe terenurile de la Wimbledon. Nadal spunea ca sunt un cosmar pentru el terenurile de iarba."

Cat de mult a contat accidentarea Simonei

"Asta a fost, asta a fost destinul. Simona, dupa aceea, nu a mai putut sa evolueze la potentialul maxim pe stanga, pe piciorul de frana, piciorul stang, care, atunci cand te duci in deplasare rapida dupa mingea cross a adversarei, trebuie sa franezi pe glezna stanga, si acolo Simona nu a mai putut. Doi, stangul este si piciorul de aterizare la serviciu."

"Pe masura ce timpul a trecut, asa se intampla in astfel de entorse - nu cred ca are luxatie, pentru ca altfel poate nici nu mai intra, se degrada jocul ei mult mai rapid - cam dupa 30-40 de minute de la entorsa, pentru ca te duce adrenalina, incalzirea, dupa care laba piciorului isi reduce gradul de mobilitate. Am vazut lucrul asta cu inima din ce in ce mai stransa."

"Bouchard a fost penibila"

"Totusi, chiar in aceste conditii, Bouchard, talentata, nu a facut un meci bun. Pe finalul acela, intr-o arena de corida, ar fi fost fluierata la scena deschisa. Am vazut asta, un toreador care nu era in stare sa omoare taurul ranit, si l-a fluierat o tribuna intreaga undeva in sud-vestul Frantei."

"A fost penibila Bouchard in final pentru ca acolo trebuia sa inchida ca o profesionista, nu mai avea nicio sansa Simona si totusi Bouchard a avut 5, 6, 7 mingi de meci in care nu putea sa inchida."

"Performanta ei ramane extraordinara"

"A fost un meci de slaba factura, din pacate, din cauza accidentarii Simonei. Asta este viata, accidentarile fac parte din tenis. Isi asuma asta, sunt convins, Simona si va merge cu fruntea sus inainte. Performanta ei ramane extraordinara de a atinge semifinala de la Wimbledon."

"Risc o afirmatie si nu m-ati auzit pe mine sa fac comentarii patriotice la tenis, cred ca sunt realist. Sa stiti ca nivelul de joc al Simonei a fost mai bun decat cel al lui Bouchard, daca scadem acea diminuare de potential.", a mai spus CTP la Sport.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO

VIDEO. Violențe la DNA, unde a fost chemat Liviu Dragnea. Câțiva tineri au dat cu pumnii
BRAT
Modifică setările cookies