Djokovic nu e primul, de fapt: cine sunt cei trei bărbați care au mai multe titluri de mare șlem în palmares

Novak Djokovic Grand Slam Roland Garros 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 12 Iunie 2023, 23:20
Data actualizarii: Luni 12 Iunie 2023, 16:43

Novak Djokovic (36 de ani) a ajuns la 23 de titluri de mare șlem, dar acest număr reprezintă vârful absolut al tenisului masculin. 

Novak Djokovic (36 de ani) l-a învins pe Casper Ruud (24 de ani), scor 7-6 (1), 6-3, 7-5, în finala turneului de la Roland Garros, ediția 2023.

Performanța l-a ajutat pe tenismenul sârb să devină primul tenismen care iese campion de minimum de trei ori în fiecare dintre cele patru turnee de mare șlem.

Roy Emerson are 28 de titluri de mare șlem în palmares, dintre care 16, în proba de dublu masculin

În plus, „Nole” ocupă acum singur primul loc în clasamentul titlurilor de mare șlem cucerite în proba individuală, având unul mai mult decât rivalul Rafael Nadal, cu 22. 

În întreaga istorie a tenisului masculin însă există trei sportivi care au mai multe trofee de Grand Slam în palmares.

Mats Wilander îl vede pe Novak Djokovic câștigând alte 3-4 trofee de mare șlem

Contabilizând și probele de dublu masculin și dublu mixt, în care Novak Djokovic a participat foarte rar, jucătorul balcanic este al patrulea, într-o ierarhie condusă de australianul Roy Emerson (86 de ani), cu 28 de titluri de Grand Slam, dintre care 12, în proba de simplu și 16, la dublu masculin.

Compatriot al multiplului campion de Grand Slam, Roy Emerson, John Newcombe (79 de ani), cu 7 Grand Slam-uri la simplu, 17, în proba de dublu masculin și alte 2, la dublu mixt, ocupă locul secund, cu 26 de trofee majore în palmares, în timp ce locul 3 este al americanului Bob Bryan (45 de ani).

Faimosul dublist a ieșit de 16 ori campion în proba de dublu masculin și în 7 rânduri, la dublu mixt, împărțind același număr total de succese cu Novak Djokovic, 23

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!