George Cosac Alegeri FRT Tenis

Ce a declarat George Cosac după ce a fost ales în fruntea Federației Române de Tenis. A vorbit și de contestatari, și de Ion Țiriac

Fostul tenisman George Cosac a declarat, după ce a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, că în mod sigur victoria sa în alegeri va fi contestată în instanţă.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Februarie 2023, 13:01
Data actualizarii: Sambata 11 Februarie 2023, 13:09

"Cu siguranţă această victorie a mea în alegeri va fi contestată în instanţă. Domnul Vecerdea ne-a promis asta în 2016. Ne-a spus atunci că atât timp cât el nu va fi la federaţie nu va fi linişte. De fiecare dată când a candidat la preşedinţia federaţiei nu a fost ales, iar apoi s-a dus la instanţă să se răzbune pe federaţie.

Ce nu a înţeles el e că de fiecare dată când a influenţat Ministerul Sportului, aşa cum a făcut şi acum, ca să sisteze finanţarea FRT, a spulberat practic visul sutelor de copii. Să blochezi finanţarea pentru ca federaţia să intre în impas, poate chiar în faliment, şi apoi să vii tu ca mare salvator, mi se pare josnic", a spus Cosac despre reprezentantul clubului Pamira Sibiu, Marius Vecerdea, cel care a deschis în ultimii ani peste 50 de procese împotriva conducerii FRT.

Noul preşedinte ales susţine însă că instanţele au stabilit deja care dintre membrii afiliaţi ai FRT au drept de vot: "Domnii de la minister prezenţi azi aici nu s-au exprimat asupra numărului de membri afiliaţi cu drept de vot. Lăsăm instanţele să vorbească. Dar avem o hotărâre a Înaltei Curţi care spune clar că au dreptul să voteze toţi membrii afiliaţi".

Cosac, despre Vecerdea

Cosac suspectează că Vecerdea doreşte să organizeze în paralel o altă Adunare Generală de alegeri după ce la scrutinul de vineri cei patru candidaţi ai săi, Răzvan Itu , Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov şi Mihai Rusu s-au retras din cursa electorală.

"Va veni timpul când voi putea să comentez toate aceste adrese băgate sub nasul anumitor preşedinţi de cluburi. Chiar azi am primit un telefon de la cineva care aproape plângând mi-a spus spus că este supus unor presiuni inimaginabile pentru a semna anumite hârtii astfel încât Vecerdea să poată organiza o altă Adunare Generală de alegeri.

Nu ştiu de unde vin aceste telefoane, pentru că nu eu le-am primit, dar pot să spun că în 2016 un consilier al preşedintelui a dat telefoane la Ministerul Tineretului şi Sportului să facă presiuni la adresa Federaţiei Române de Tenis. Sunt convins că preşedintele Iohannis nu avea cunoştinţă de ce s-a întâmplat şi sunt convins că Vecerdea este în stare să facă aceste presiuni. Pentru că el de nenumărate ori a ameninţat cu puşcăria, cu dosare penale şi aşa mai departe", a precizat Cosac. Marius Vecerdea, preşedintele clubului Pamira din Sibiu, este finul preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Cosac a explicat că principala sa greşeală făcută în trecut a fost aducerea lui Răzvan Itu în postul de director general. Itu, unul dintre candidaţii la alegeri, a fost destituit din funcţie la 31 ianuarie.

"Principala greşeală a mea în mandatul trecut este angajarea lui Răzvan Itu în funcţia de director general al federaţiei. Din păcate, nu am ştiut la vremea respectivă ce studii are, iar în timp s-a dovedit că e greu să conducă cineva fără studii", a spus Cosac.

  • Fostul tenisman George Cosac (55 de ani) a câştigat cu 142 de voturi alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis care s-au desfăşurat, vineri, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti după ce ceilalţi patru candidaţi, Răzvan Itu, Dumitru Hărădău, Tudor Napoleon Spartacus Iacov şi Mihai Rusu s-au retras din cursa electorală.

Funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis era vacantă după demisia lui Ion Ţiriac din 26 iulie 2021. De la acea dată, preşedinte interimar al FRT a fost George Cosac.

Ion Ţiriac fusese ales la 19 iunie 2019 în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri. La momentul respectiv, el declara că va sta în această funcţie doar şase luni, perioadă în care va avea ca obiective schimbarea statutului FRT şi clarificarea situaţiei fondurilor financiare de la MTS.

Pentru Cosac acesta este cel de-al treilea mandat în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. El a mai fost ales în 2013 şi 2017, însă cel de-al doilea mandat nu s-a derulat până la final din cauza unor probleme juridice privind înregistrarea membrilor afiliaţi la tribunal. Din acest motiv, Ministerul Tineretului şi Sportului a întrerupt finanţarea, iar FRT a fost nevoită să organizeze alte alegeri în 2019, câştigate de Ion Ţiriac.

Agerpres

VIDEO Andrei Pavel, la Poveștile Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!