„Trebuie să fii un animal!” De ce vede Nick Kyrgios tenisul drept cel mai greu sport din lume

Nick Kyrgios Tenis ATP Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2023, 08:06
Data actualizarii: Joi 16 Februarie 2023, 08:23

Nick Kyrgios s-a alăturat lui Stefanos Tsitsipas în grupul tenismenilor care văd tenisul drept cea mai dură disciplină sportivă din lume.

Nick Kyrgios (27 de ani, 19 ATP) a făcut o declarație prin care lasă de înțeles că vede tenisul drept cel mai greu sport de practicat la nivel profesionist. 

Tenismenul din Canberra a identificat călătoriile numeroase din tenis unul dintre factorii care îl fac complicat peste măsură. Dincolo de acest aspect, Kyrgios crede că anduranța necesară în tenis nu se compară cu niciun alt tip de efort depus în lumea sportului de performanță. 

Nick Kyrgios: „Jocul mental e ridicol de greu în tenis, iar fizic trebuie să fii un animal.”

„Călătoresc 7 luni pe an în locuri noi, din acest motiv tenisul e atât de greu, în opinia mea. Jocul mental e ridicol de greu. Fizic, trebuie să fii un animal. 

În ce alt sport ați văzut să joace trei ore, posibil de șapte ori în două săptămâni? Nu se întâmplă așa ceva,” a declarat Nick Kyrgios pentru Eurosport UK

Stefanos Tsitsipas și-a exprimat, în primăvara anului trecut, o părere similară cu cea emisă de Nick Kyrgios, apreciind dificultatea tenisului la cel mai înalt nivel: „Tenisul e cel mai dificil sport, din toate câte există. Dacă faci câteva greșeli, ești deja în dezavantaj, iar un singur break în sportul nostru, tenis masculin, poate însemna foarte mult,” spunea Tsitsipas, în timpul turneului de la Monte Carlo. 

Nick Kyrgios a reușit cele mai bune performanțe ale carierei în sezonul 2022, când a câștigat Australian Open, în proba de dublu și a ieșit finalist în turneul individual de la Wimbledon. În 2023, Kyrgios a ratat Grand Slam-ul din țara natală, din cauza unei intervenții chirurgicale suferite la genunchi. 


Cine e cel mai bun: Federer, Nadal sau Djokovic? Andrei Pavel a răspuns fără să clipească

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!