Daniil Medvedev Numarul 1 ATP rafael nadal Tenis

Daniil Medvedev nu se vede lider mondial la finalul anului. Adversarul pe care îl consideră principalul favorit pentru locul 1 ATP 

Daniil Medvedev este pe care de a pierde poziția de lider mondial ATP. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 August 2022, 22:16
Data actualizarii: Marti 02 August 2022, 22:09

Jucătorul rus începe a 11-a săptămână consecutivă pe locul unu în clasamentul mondial, urmând să evolueze la ATP Los Cabos Open, însă ar putea pierde fotoliul de lider în favorea lui Alexander Zverev în funcție de rezultatele din următoarele săptămâni. 

Medvedev este de părere că Rafael Nadal are șanse reale de a încheia anul pe poziția de lider mondial, având numai cuvinte de laudă pentru sportivul iberic. 

"Cum aș putea să îl desciu pe Rafa într-un singur cuvând: incredibil. Este un luptător extraordinar, un războinic și o persoană minunată, un un mental impresionant.

Doar dacă voi câștiga fiecare turneu până la finalul anului aș putea rămâne pe locul întâi, probabil Rafael Nadal va fi lider", a declarat Daniil Medvedev. 

Rafael Nadal nu ia în calcul o absență de la US Open

Accidentat în sferturile de finală de la Wimbledon, tenismenul iberic se așteaptă să ajungă la potențial maxim între 2 și 4 săptămâni, astfel încât să poată participa la prima competiție importantă a sezonului nord-american de hard, Mastersul Canadian de la Montreal (7-14 august). 

Nadal intenționează să joace la US Open, turneu de Grand Slam pe care l-a câștigat de patru ori, iar ultima dată, în 2019. În 2020 și 2021, spaniolul a lipsit de la Flushing Meadows. 

Modifică setările cookies