Condiția obligatorie pe care Simona Halep trebuie să o îndeplinească pentru a ajunge la Jocurile Olimpice

Simona Halep Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice 2024 Simona Halep proces Tenis Simona Halep
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Martie 2024, 18:09
Data actualizarii: Marti 05 Martie 2024, 18:25

Simona Halep va putea reveni în competiţii, suspendarea sa fiind redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la patru ani la nouă luni.

Cele mai mari șanse pentru Simona Halep sunt de a reveni la turneul de la Stuttgart, programat în perioada 15 - 21 aprilie. Dubla campioană de Grand Slam ar putea primi wildcard și la Charleston (1-7 aprilie).

Confruntarea din Billie Jean Kin Cup, cu miză uriașă pentru Simona Halep

România va juca în deplasare barajul cu Ucraina, decisiv pentru stabilirea echipei calificate la Billie Jean King Cup 2024. Meciurile vor avea loc în 12-13 aprilie. 

Româncele își vor juca șansele de calificare în deplasare, performanță care ar însemna o premieră în istoria recentă a Cupei Billie Jean King.

Ucraina are cinci jucătoare în top 40 WTA: Elina Svitolina, Marta Kostyuk, Dayana Yastremska, Anhelina Kalinina și Lesia Tsurenko.

Pentru ca Simona Halep să poată spera la o calificare la Jocurile Olimpice de la Paris are nevoie de o prezență în echipa României, iar confruntarea cu Ucraina reprezintă principala șansă în acest sens. 

În prezent, România mai are doar patru jucătoare în top 100 WTA, pe Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. 

Decizia TAS în cazul Simonei Halep

"TAS admite apelul depus de Simona Halep şi reduce perioada de ineligibilitate a acesteia de la patru ani la nouă luni.  Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de ITF Independent Tribunal trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023.

Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale Hotărâre arbitrală cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător", a precizat TAS într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

În 21 octombrie 2022, jucătoarea de tenis a anunţat că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open. În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Simona Halep a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în data de 24 octombrie, iar audierile au avut loc la începutul lunii februarie 2024.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!