Tenis

Ce se întâmplă cu sportivii din Rusia și Belarus la Roland Garros 2022. Presa franceză a anunțat decizia

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus vor putea evolua la Roland Garros 2022, spre deosebire de turneul de la Wimbledon, unde britanicii au luat o decizie drastică.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 19:10
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 19:11

Ca urmare a războiului din Ucraina, organizatorii de la Wimbledon au hotărât să interzică participarea sportivilor din Rusia și Belarus, o decizie contestată inclusiv de WTA și ATP. În schimb, aceștia vor putea concura la Roland Garros, turneul de Grand Slam din Franța, care se va disputa în intervalul 22 mai - 5 iunie, anunță RMC Sport.

Roland Garros permite participarea sportivilor din Rusia și Belarus

"Sportivii din Rusia și Belarus vor putea participa la turneul de Grand Slam din Paris, respectându-se astfel principiul neutralității", scrie sursa citată, care explică însă ce restricții vor avea jucători precum Daniil Medvedev sau Aryna Sabalenka.

Toți sportivii din cele două țări vor evolua sub drapel neutru la Roland Garros, iar în cazul în care unul dintre ei va câștiga trofeul, nu se va intona imnul țării respective.

După invadarea Ucrainei, doar echipele celor două țări au fost interzise din competițiile pe echipe, precum Cupa Davis sau Billie Jean King Cup. În schimb, sportivii din Ucraina și Rusia au fost lăsați să concureze la turneele din circuitul ATP sau WTA.

Sportivii din Rusia și Belarus, interziși la Wimbledon

În schimb, organizatorii turneului de la Wimbledon au confirmat excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a Grand Slam-ului (27 iunie - 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie, o decizie care fusese anticipată de presa engleză.

Această decizie îi afectează pe mai mulţi jucători bine clasaţi în ierarhiile ATP şi WTA de a participa la prestigioasa întâlnire de la Londra: ruşii Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Andrei Rublev, locul 8 ATP, Anastasia Pavliucenkova, locul 15 WTA, precum şi pe jucătoarele Arina Sabalenka, locul 4 WTA, şi Victoria Azarenka, locul 18 WTA, din Belarus.

Modifică setările cookies