Ilie Nastase Grand Slam Tenis US Open Tenis

Câți bani a încasat Ilie Năstase în urma US Open-ului câștigat acum 50 de ani

Ilie Năstase a rememorat US Open-ul pe care l-a câștigat în urmă cu 50 de ani, pe 9 septembrie 1972.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Septembrie 2022, 15:30
Data actualizarii: Vineri 09 Septembrie 2022, 15:22

Ilie Năstase a fost unul dintre cei mai mari tenismeni români, alături de Ion Țiriac. Acum 50 de ani, pe data de 9 septembrie 1972, tenismenul se confrunta cu Arthur Ashe în finala US Open.

Duelul a fost fascinant, Ilie Năstase s-a impus după ce a pierdut primul set cu 3-6, cu 6-3, 6-7, 6-4 și 6-3, reușind, astfel, să câștige primul Grand Slam la US Open.

Cât despre premiul pe care l-a primit în urma rezultatului grandios obținut la turneu, tenismenul a fost sincer și a spus câți bani a încasat.

Năstase: „Am primit o mașină și un cec”

„Îmi aduc aminte că au fost 15.000 de americani împotriva mea. Am jucat aşa cum jucam eu de obice şi John Florescu, împreună cu un alt român, au fost singurii care m-au susţinut din tribună, iar la finalul meciului au intrat pe teren şi mi-au pus un steag pe umeri.

A trecut multă vreme, 50 de ani înseamnă o viaţă de om, dar a fost un turneu superb. Nu am avut cum să sărbătorim, deoarece, a doua zi, am plecat spre Seattle pentru un alt turneu.

Am primit o maşină Ford şi un cec de 25.000 de dolari. Fordul nu l-am putut aduce în România, aşa că l-am vândut.”, au fost cuvintele lui Ilie Năstase, potrivit Orange Sport.

Ilie Năstase a câștigat 83 de titluri ATP în carieră, dintre care două de Grand Slam, la US Open (1972) și la Roland Garros (1973). Bucureșteanul și-a adjudecat de patru ori Turneul Campionilor, în timp ce cu echipa României a jucat de trei ori finala Cupei Davis.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!