VIDEO EXCLUSIV Când va avea România un tenismen în Top 100 ATP la simplu? Răspunsul fostului antrenor al Simonei Halep și ce proiect a pus pe picioare

Artemon Apostu-Efremov Poveștile sport.ro Romania Simona Halep Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 16:47
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 16:57

Artemon Apostu-Efremov a fost invitatul lui Andru Nenciu la emisiunea Poveștile Sport.ro, difuzată de VOYO și Sport.ro. 

  • Artemon Apostu-Efremov, unul dintre cei mai valoroși antrenori de tenis din România, a fost invitatul lui Andru Nenciu la Poveștile Sport.ro, emisiune difuzată pe VOYO și Sport.ro.

România nu mai are de ceva timp un sportiv în top 100 ATP la simplu, iar în viitorul apropiat nu pare că va mai bifa o astfel de performanță. Marius Copil a ieșit din prima sută în urmă cu cinci ani, iar în acest moment cel mai bine clasat tricolor în circuitul de simplu este Filip Jianu (22 de ani), clasat pe locul 286 ATP. Altfel, următorul este sub locul 300, pe 364, Cezar Crețu (23 de ani).

Artemon Apostu-Efremov a spus lucrurilor pe nume în emisiunea Poveștile Sport.ro și a abordat și acest subiect, pasionații de tenis așteptând ziua în care România va trimite în circuit un sportiv care să promită, dar și să spargă bariera primelor 100 de locuri.

Artemon Apostu-Efremov, proiect prin care vrea să readucă tenisul masculin românesc în centrul atenției

Antrenorul, parte din fenomen și atent la toți tinerii promițători care vin de la generație la generație, crede că la masculin lucrurile sunt diferite de feminin în România, iar un proiect pe termen lung trebuie pus imediat pe hârtie. De altfel, Artemon Apostu-Efremov și Adrian Cruciat au început un demers prin care vor să identifice cei mai buni tineri și să încerce să le ofere sprijinul și sfaturile necesare pentru a ajunge în top 100 ATP.

La nivel național, antrenorul a afirmat că e nevoie de un restart cu un proiect clar, în care să se investească.

”Vom avea un sportiv în top 100 ATP atunci când vom avea un sistem pe 10 ani, în care să se investească.

Eu, Adrian Cruciat și ceilalți doi parteneri vrem să dezvoltăm cât mai mult partea de club, căutăm doi juniori cu care să reușim să ajungem top 100. Să îi luăm de la juniori și să ajungem cu ei în top 100”, a declarat Artemon Apostu-Efremov în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro, moderată de Andru Nenciu.

Artemon Apostu-Efremov le-a antrenat pe Somona Halep, Irina Begu sau Mihaela Buzărnescu 

După ce a lăsat racheta de-o parte și a ales calea antrenoratului, Artemon Apostu-Efremov (45 de ani) le-a pregătit pe câteva dintre cele mai valoroase jucătoare din România, pe Simona Halep, Irina Begu, Raluca Olaru, Alexandra Dulgheru sau Mihaela Buzărnescu.

Cunoscut pentru realizările din postura de antrenor, coordonator din lojă a mai multor sportive din circuitul WTA din România, a ajutat și la ascensiunea tenismenului moldovean Radu Albot.

Ca jucător de tenis, Artemon Apostu-Efremov a fost pe locul 310 în ierarhia ATP, iar la dublu a bifat poziția 466. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!