VIDEO EXCLUSIV Fotbalistul din Superliga remarcat de marele Tibor Selymes: ”Îmi place mult, face faza de atac bine”

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 16:14
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 16:16

Tibor Selymes, în vârstă de 54 de ani, component al Generației de Aur, a fost invitatul lui Andru Nenciu în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro.

Superliga României a ajuns la final, iar echipele încep să facă strategiile pentru stagiunea următoare. S-a intrat în perioada anului în care se fac transferurile cele mai multe, iar Tibor Selymes a tras linie și a făcut o analiză a campionatului 2023-2024.

Invitat în cadrul emisiunii Poveștile Sport.ro, Selymes a răspuns întrebării: cine este cel mai bun fundaș stânga din prima ligă? Reacția componentului Generației de Aur a fost fără ezitare: Nicușor Bancu!

Nicușor Bancu, remarcatul lui Tibor Selymes

Apărătorul de bandă al Universității Craiova, în vârstă de 31 de ani, i-a lăsat o impresie bună fostului mare fotbalist, iar convocarea olteanului la EURO 2024 nu este pusă sub semnul întrebării.

Cu toate acestea, Tibor Selymes a remarcat un minus pe care îl are Bancu și, poate, din cauza căruia nu a reușit până acum să facă pasul în afara României, să se transfere. Jucătorul Universității Craiova dă un randament mai bun pe faza ofensivă, iar în apărare trebuie să fie mai atent la anumite decizii, din punctul de vedere al lui Selymes.

Minusul lui Nicușor Bancu, pe faza de apărare

În momentul în care el va pune la punct detaliul, atunci fostul mare internațional crede că Nicușor Bancu poate spera la mai mult.

”Sincer, îmi place mult de Bancu, e un jucător care face faza de atac mult mai bine decât faza defensivă, dar este un jucător care ajută echipa foarte mult în față. Mai are probleme defensive, dar sper să le rezolve și poate deveni un fundaș stânga bun”, a spus Tibor Selymes în emisiunea Poveștile Sport.ro.

Nicușor Bancu joacă la Universitatea Craiova de 10 ani

Nicușor Bancu este cotat la 1.5 milioane de euro de site-urile de specialitate și se află în Bănie din iulie 2014. Fotbalistul mai are contract cu oltenii până la finele actualei stagiuni, conform Transfermarkt.

De când s-a înțeles cu Universitatea Craiova, fundașul stânga a bifat 349 de apariții, a reușit să marcheze 29 de goluri și să paseze decisiv în 54 de situații diferite.

Bancu a venit la Universitatea Craiova în 2014, după ce trupa din Bănie a achitat 80.000 de euro pentru serviciile fotbalistului cotat atunci la 250.000 de euro. În sezonul recent încheiat, el a bifat 38 de partide, două goluri și nouă pase decisive.

Cosmin Contra l-a debutat pe Bancu la națională

Fundașul stânga a debutat la naționala României în octombrie 2017, la 25 de ani și 20 de zile, sub comanda lui Cosmin Contra. De atunci, Nicușor Bancu a fost convocat de 33 de ori la prima reprezentativă, unde a reușit să-și treacă în cont și două reușite.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!