Novak Djokovic Roger Federer Tenis

Anunțul lui Novak Djokovic după ce a fost prezent la meciul de retragere al lui Roger Federer

Novak Djokovic nu ia în calcul retragerea din activitatea sportivă în viitorul apropiat. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 15:00
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 15:29

În vârstă de 35 de ani, Novak Djokovic are în palmares 88 de titluri cucerite în circuitul profesionist, 21 dintre ele de Grand Slam. Fost număr unu mondial ATP timp de 373 de săptămâni (un record pentru tenisul masculin), sârbul ocupă în prezent locul 7 în clasamentul ATP şi nu se gândeşte încă la retragere.

"Încă vreau să joc tenis, deşi am realizat aproape tot ce poţi realiza în acest sport. Încă am pasiunea şi foamea de a juca la cel mai înalt nivel profesional", a spus Djokovic.

După ce a participat săptămâna trecută la competiţia Laver Cup de la Londra, unde a asistat la retragerea rivalului Roger Federer, Novak Djokovic se află în prezent în Israel, pentru participarea la turneul de la Tel Aviv. 

Referindu-se la retragerea lui Roger Federer, sârbul a precizat: "Am un respect enorm pentru Roger şi pentru contribuţia adusă sportului nostru. A avut o carieră epică, poate fi mândru de ea. Este unul dintre cei mai recunoscuţi sportivi din toate timpurile. Retragerea sa este un moment trist pentru tenis".

Participare inedită la dublu, la turneul din Tel Aviv

Novak Djokovic este principalul favorit la Tel Aviv, unde va evolua şi în proba de dublu, alături de israelianul Jonathan Erlich, jucător în vârstă de 45 de ani, care va agăţa racheta în cui după acest turneu.

Sârbul a cucerit singurul său titlu la dublu în circuitul ATP alături de Jonathan Erlich, în 2010, la Queen's Club, iar acum s-a declarat "onorat" să facă pereche cu israelianul la ultimul turneu din cariera sa. "Acesta este ultimul său turneu şi sunt onorat să fiu lângă el pe teren în acest moment, în faţa publicului din oraşul său natal. Să sperăm că nu va fi doar un meci, vom încerca să mergem cât mai departe posibil", a mai spus Novak Djokovic.

Modifică setările cookies