Novak Djokovic Cupa Laver Cupa Laver 2022 Roger Federer Roger Federer retragere Tenis ATP Tenis

VIDEO No Federer, no problem! Novak Djokovic a făcut spectacol pentru Echipa Europei la Cupa Laver 

Novak Djokovic a strălucit în a doua zi a Cupei Laver, punând Echipa Europei în avantaj. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 11:55
Data actualizarii: Duminica 25 Septembrie 2022, 11:55

Retragerea elvețianului Roger Federer nu a consemnat finalul Cupei Laver, ci doar încheierea primei zile a competiției din Londra. În a doua zi a întrecerii, fostul lider ATP, Novak Djokovic (35 de ani, 7 ATP) a adus două puncte prețioase Echipei Europei, în contextul în care scorul era egal 3-3, înainte ca tenismenul sârb să își facă apariția.

Novak Djokovic a dispus de semifinalistul US Open, Frances Tiafoe, scor 6-1, 6-3, în proba de simplu, după care și-a dublat succesul cu o victorie la dublu, obținută alături de italianul Matteo Berrettini, scor 7-5, 6-2, în detrimentul echipei americano-australiene, alcătuite din Jack Sock și Alex De Minaur. 

Novak Djokovic: „Sunt foarte recunoscător să fi fost martor la retragerea lui Federer.”

„Sunt foarte recunoscător, privilegiat să fi fost martor la retragerea lui Federer. A fost unul dintre cele mai frumoase momente ale vieții mele, cu siguranță. Ce m-a emoționat a fost să-i văd copiii venind pe teren și lăcrimând,” a spus Novak Djokovic, în interviul oferit pe teren, după meciul câștigat cu Frances Tiafoe.

În ziua a doua a turneului, Roger Federer i-a purtat de grijă coechipierului Novak Djokovic, aducându-i sticle de apă și oferindu-i încurajări, în momente cheie ale jocului. Federer l-a lăudat pe Djokovic pentru tenisul său de înaltă calitate, într-una dintre pauzele de odihnă. 

În prima zi a Cupei Laver 2022, Novak Djokovic le-a fost antrenor, preț de câteva clipe, rivalilor Roger Federer și Rafael Nadal, producând una dintre imaginile istorice pe care anul 2022 le va lăsa în urmă. 

Modifică setările cookies