Alexander Zverev Tenis

Alexander Zverev, anunț complet neașteptat: „Am fost diagnosticat cu diabet!” Neamțul și-a deschis o fundație 

Alexander Zverev (25 ani, 2 ATP) a făcut un anunț neașteptat în ziua în care și-a deschis o fundație. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 August 2022, 17:35
Data actualizarii: Sambata 06 August 2022, 17:35

Cel mai bun tenismen german a dezvăluit că a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 1 încă de la vârsta de 4 ani. Alexander Zverev s-a deschis în spațiul public, vorbind despre boala cu care s-a confruntat încă din copilărie. 

În acest sens, Zverev și-a deschis o fundație „Fundația Alexander Zverev - Lupta împotriva diabetului”, prin care încearcă să le ofere ajutor copiilor care sunt diagnosticați cu diabet. Fundația neamțului finanțează insulină și alte medicamente pentru copii care au nevoie. 

Alexander Zverev, moment de sinceritate 

În mesajul său sincer, Alexander Zverev a recunoscut că s-a temut să vorbească deschis despre boala sa, astfel încât adversarii să nu se simtă în avantaj dacă știu că suferă de diabet. 

„Nu m-am gândit mult când eram copil, însă mai târziu a început să fie în mintea mea. Vreau să arăt că poți ajunge departe cu această boală. 

Sunt privilegiat încât să duc o viață pe care am dorit mereu să o duc. Întotdeauna am vrut să joc tenis, să călătoresc la turnee prin lume și să fiu unul dintre cei mai buni jucători din lume. Sunt conștient că nu toți copiii sunt la fel de norocoș, e foarte important pentru mine să ofer ceva înapoi și să ajut alte persoane afectate”, a declarat Zverev conform spiegel.de. 

Accidentat la Roland Garros în meciul cu Rafael Nadal de pe 3 iulie, Alexander Zverev a spus că speră să revină pe teren în finalul sezonului. Șansele neamțului de a se recupera pentru US Open sunt minime astfel. 

Modifică setările cookies