Stranieri

Tudor Băluță, capăt de drum la Brighton! Britanicii anunță decizia luată de clubul din Premier League

Văzut drept "noul Gică Popescu" în perioada în care impresiona în Liga 1, Tudor Băluță nu a reușit să confirme în străinătate, indiferent că a fost vorba de campionatul Angliei, Olandei sau Ucrainei.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 19:36
Data actualizarii: Miercuri 26 Ianuarie 2022, 19:41

În ianuarie 2019, mijlocașul defensiv era vândut de FC Viitorul în Premier League, la Brighton, pentru aproape trei milioane de euro. Băluță a mai jucat pentru formația constănțeană până în vara anului respectiv, însă în ultimii doi ani și jumătate, perioadă în care a fost legitimat la cluburi din străinătate, a evoluat în doar opt meciuri oficiale la nivel de seniori, acumulând puțin peste 450 de minute.

Tudor Băluță, capăt de drum la Brighton!

La Brighton a evoluat într-un singur meci, în septembrie 2019, contra lui Aston Villa (1-3), în Cupa Ligii Angliei, iar ulterior a fost împrumutat în Olanda (ADO Den Haag, ianuarie - iunie 2020) și Ucraina (Dinamo Kiev, octombrie 2020 - iunie 2021), unde a jucat foarte puțin.

Numeroasele probleme medicale nu i-au permis lui Tudor Băluță să emită pretenții la un loc în lotul lui Brighton nici în acest sezon, iar internaționalul român urmează să se despartă de formația din Premier League.

Cu contractul scadent la finalul sezonului, Tudor Băluță are două variante în momentul de față, susțin britanicii de la Sussex Live: fie va pleca definitiv în această iarnă, în cazul în care Brighton va primi o ofertă, fie va fi lăsat să părăsească gratis clubul în vară, când înțelegerea îi va expira.

În septembrie 2021, antrenorul lui Brighton, Graham Potter, anunța că Băluță se află în continuare în procesul de recuperare din cauza accidentării și va avea nevoie de ceva mai mult timp pentru a reveni pe gazon. Deși au trecut patru luni de la acel moment, mijlocașul nu a apărut în lotul lui Brighton la niciun meci din Premier League, Cupa Angliei sau Cupa Ligii.

  • 25 iulie 2021 este data ultimul meci oficial în care a jucat Tudor Băluță: România - Coreea de Sud 0-4, la Jocurile Olimpice de la Tokyo
  • 854 de zile a trecut de la primul și singurul meci oficial jucat de Băluță la Brighton
  • Două milioane de euro este cota de piață a mijlocașului născut în Craiova, conform Transfermarkt

Tudor Băluță: "Îmi poți da orice de pe lume, vreau doar să joc fotbal"

În noiembrie 2021, Tudor Băluță a acordat un interviu în care a vorbit despre lunga perioadă de inactivitate, dar și despre visul de a juca în Premier League.

„Nu voiam ca lucrurile să se desfășoare așa. După ce am plecat de la Viitorul totul părea să decurcă bine, să evoluez și să joc. Dar poate așa a trebuit să se întâmple. 

Nu prea am jucat multe meciuri, au fost accidentări și lucruri pe care nu le pot controla. Te testează mental. Nu sunt fericit când nu joc. Îmi poți da orice de pe lume, vreau doar să joc fotbal pentru că iubesc fotbalul și vreau să fiu mereu pe teren.

Încerc să iau lucrurile pozitive din fiecare experiență. Chiar dacă nu am jucat, mă simt mult mai matur acum. Această luptă m-a făcut mai puternic. Anglia a fost un vis pentru mine, și este în continuare. Vreau să joc în Premier League, indiferent dacă este pentru Brighton sau pentru altă echipă. 

Toți avem căi diferite pentru a ajunge în top și sunt 100% convins că pot ajunge unde îmi doresc. Uită-te la Mohamed Salah sau Kevin De Bruyne. Chelsea nu a știut să aibă grijă de ei, iar acum sunt doi dintre cei mai buni jucători din lume. 

Va fi nevoie de timp și de răbdare", spunea Tudor Băluță pentru The Athletic.  

Modifică setările cookies