Stranieri

Tudor Băluță a vorbit despre perioada îndelungată în care nu a jucat! Exemplele din fotbalul mare care îi dau încredere

Tudor Băluță a bifat un singur meci pentru Brighton din vara lui 2019. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Noiembrie 2021, 10:06
Data actualizarii: Miercuri 10 Noiembrie 2021, 10:12

Tudor Băluță (22 ani) a fost unul dintre protagoniștii Campionatului European U21 din 2019. Mijlocașul defensiv a avut evoluții extraordinare la turneul final din Italia, iar Brighton părea că a făcut o afacere foarte bună când i-a plătit Viitorului Constanța 2.9 milioane de euro în iarna acelui an. Doar că românul avea să bifeze o singură partidă pentru clubul englez, în EFL Cup, cu Aston Villa, 1-3. 

Tudor Băluță avea să fie împrumutat la ADO Den Haag și Dynamo Kiev, pentru a bifa mai multe minute. Însă, pentru olandezi a strâns doar patru meciuri, în timp ce Mircea Lucescu l-a folosit în doar 3 partide, în care a adunat doar 8 minute pe teren. 

  • Tudor Baluta

Cu toate acestea, fostul jucător al lui Gică Hagi este încrezător în forțele sale și susține că mai are un cuvânt de spus în fotbalul mare. 

Băluță: „Îmi poți da orice de pe lume, vreau doar să joc fotbal”

„Nu voiam ca lucrurile să se desfășoare așa. După ce am plecat de la Viitorul totul părea să decurcă bine, să evoluez și să joc. Dar poate așa a trebuit să se întâmple. 

Nu prea am jucat multe meciuri, au fost accidentări și lucruri pe care nu le pot controla. Te testează mental. Nu sunt fericit când nu joc. Îmi poți da orice de pe lume, vreau doar să joc fotbal pentru că iubesc fotbalul și vreau să fiu mereu pe teren.

Încerc să iau lucrurile pozitive din fiecare experiență. Chiar dacă nu am jucat, mă simt mult mai matur acum. Această luptă m-a făcut mai puternic. Anglia a fost un vis pentru mine, și este în continuare. Vreau să joc în Premier League, indiferent dacă este pentru Brighton sau pentru altă echipă. 

Toți avem căi diferite pentru a ajunge în top și sunt 100% convins că pot ajunge unde îmi doresc. Uită-te la Mohamed Salah sau Kevin De Bruyne. Chelsea nu a știut să aibă grijă de ei, iar acum sunt doi dintre cei mai buni jucători din lume. 

Va fi nevoie de timp și de răbdare”, a declarat Tudor Băluță pentru Tha Athletic.  

Mijlocașul defensiv care a bifat 7 prezențe pentru echipa națională mai are contrac cu Brighton până în vara lui 2022, iar cota sa, conform transfermarkt, este de 2 milioane de euro. 

CITESTE SI
Modifică setările cookies