Razvan Marin Darius Falcusan Empoli Stranieri

Răzvan Marin are coleg român la Empoli! Clubul italian, mutare în plin campionat

Fotbaliștii români încep să aibă deschidere tot mai multă către echipele din Italia, în special tinerii care demonstrează la formațiile ”under” din România sau sunt născuți chiar în Peninsulă.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 22:15
Data actualizarii: Vineri 27 Octombrie 2023, 22:19

Printre cei plecați din România și ajunși în Italia se numără și Darius Fălcușan, care a semnat cu Empoli în iarna trecută, sub formă de împrumut de la Universitatea Cluj, iar în vară a fost luat definitiv de clubul din Serie A. Născut la Madrid, tânărul de 17 ani, care evoluează pe poziția de fundaș central, a făcut deja pasul la echipa mare!

Darius Fălcușan, la antrenamentele echipei Empoli, alături de Răzvan Marin! 

Momentan, Darius Fălcușan a fost chemat să se pregătească alături de seniorii lui Empoli, iar la o ședință de antrenament s-a pozat cu Răzvan Marin. A impresionat la echipele ”under” ale clubului, iar stafful tehnic condus de Aurelio Andreazzoli a considerat că merită să fie testat și la antrenamentele echipei mari. Acest lucru s-a întâmplat recent.

  • „Era altfel respectul față de antrenori și coechipieri!” Reacția lui Goian după atacul lui Răzvan Marin la adresa lui Rădoi

În acest sezon, are patru partide pentru Empoli U18, adunând 359 de minute. Însă, tot în actuala stagiune, Darius Fălcușan a fost și în lotul formației Empoli Primavera, dar nu a apucat să debuteze.

Empoli l-a transferat pe Darius Fălcușan de la Universitatea Cluj 

Pe numele său complet Darius Gabriel Fălcușan, fundaș central care a împlinit 17 ani în luna februarie, a fost împrumutat de Univeristatea Cluj la Empoli, club din Serie A, la începutul anului. În vară, italienii au anunțat că mutarea a fost făcută definitiv, contractul fiind înregistrat și Fălcușan face parte din echipa Primavera a grupării toscane.

Fundașul are selecții la naționalele de juniori ale României și a fost împrumutat la Empoli pentru a doua parte a sezonului trecut, deși inițial se vorbise de un transfer definitiv pe trei ani și jumătate. Mutarea definitivă a avut loc în vara lui 2023.

Darius Fălcușan este născut la Madrid și a jucat titular în primele meciuri oficiale ale naționalei U17. Referitor la formațiile sub medie de vârstă ale grupării italiene, Fălcușan a bifat nouă meciuri pentru Empoli U17 și șase pentru Empoli U18.

Darius Fălcușan (nr.3) e căpitanul naționalei Under 18. Foto: Federația Română de Fotbal 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!